Η Περιφερειάρχης κα Κράτσα υποτιμά για ακόμη μια φορά τη νοημοσύνη των κατοίκων των νησιών μας ως… επισκέπτρια του Νοσοκομείου Αργοστολίου

Τον Απρίλιο του 2019, η ως τότε υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, η κα Ρόδη Κράτσα σε ανακοίνωση της αναφέρει: “Η παρατεταμένη κρίση στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, με σοβαρά χρόνια προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει, οδήγησε στην παραίτηση του Διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού κ. Ευάγγελου Γιαννάτου και του νοσηλευτικού προσωπικού, προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία και απραξία της κυβέρνησης και την αδυναμία εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου. Η επικίνδυνη αυτή κατάσταση για την υγεία των κατοίκων, επισκεπτών και τουριστών στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, απαιτεί την άμεση κινητοποίηση των αρχών του Δήμου Κεφαλονιάς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προς την κυβέρνηση…”.
Προφανώς, από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι σήμερα, τίποτε δεν έχει αλλάξει στη στελέχωση, αλλά και τις κτιριακές υποδομές του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και προφανώς η προηγούμενη ανακοίνωση θα μπορούσε σήμερα να έχει γραφτεί όχι από αλλά προς τη κα Ρόδη Κράτσα. Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων όμως, προτιμά για ακόμα μια φορά να υποτιμήσει τη νοημοσύνη των κατοίκων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και μας ενημερώνει με δελτίο τύπου ως “επισκέπτρια” στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς για το καλό κλίμα της συνάντησής της με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου…
► Καμία βεβαίως ενημέρωση για ποιο λόγο δεν έχει αξιοποιηθεί η δωρεά των 5 εκατ. της Περιφέρειας Αττικής, μετά τους σεισμούς του 2014 εκ των οποίων τα 1.860.000 ευρώ για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου.
► Καμία ενημέρωση για τα 4.590.324,36 ευρώ από το ΠΕΠ/ΕΣΠΑ 2014 δράση που προέβλεπε την λειτουργία 5 Τοπικών Μονάδων Υγείας.
► Καμία ενημέρωση για τη Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια πριν 2 έτη περίπου, για επισκευές στα Κέντρα Υγείας και στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.
► Καμία δέσμευση από τη κ. Κράτσα και καμία ουσιαστική και υλοποιήσιμη πρωτοβουλία στα 2,5 έτη της θητείας της, παρά μόνο αόριστες υποσχέσεις περί της ένταξης μελετών είτε στο Ταμείο Ανάκαμψης είτε στο ΕΣΠΑ.
Η τοπική μας κοινωνία, αλλά και οι κάτοικοι των Ιονίων Νήσων γνωρίζουν καλά ότι η κ. Κράτσα λειτουργεί ως “το μακρύ χέρι” της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αυτοδιοίκηση και ουδόλως θα νοιαστεί για τα προβλήματα των νησιών μας. Η ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. άλλωστε, ποτέ δεν υπήρξε προτεραιότητα των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Τα γλυκανάλατα δελτία τύπου της κ. Περιφερειάρχη δεν μπορούν να κρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι πολίτες ιδιαίτερα στο τομέα της Υγείας και τα ευχολόγια της πια δεν πείθουν κανέναν!

Λευτέρης Κρητικός
Γραμματέας Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed