Επίσκεψη-αυτοψία μηχανικών του υπουργείου Παιδείας στην Ιακωβάτειο

Την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου, επισκέφτηκε το Ληξούρι κλιμάκιο του Τμήματος Μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη, για μια «επί τόπου» συνάντηση και συζήτηση σχετικά με την πορεία εκπόνησης της μελέτης για την οριστική αποκατάσταση του σεισμόπληκτου κτηρίου της Βιβλιοθήκης.
Υπενθυμίζουμε ότι το Ίδρυμα George Vergottis Memorial Fund Λωζάνης χρηματοδοτεί τη μελέτη αυτή, η οποία ήδη συντάσσεται από 13μελή Μελετητική Ομάδα συμπατριωτών μας επιστημόνων (αρχιτεκτόνων, μηχανικών κ.λπ.) με υπεύθυνο τον αρχιτέκτονα μηχανικό Δημήτρη Μεσσάρη. Το κλιμάκιο του Υπουργείου (ο προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών και ένας αρχιτέκτονας) συναντήθηκε με τον υπεύθυνο και αρκετά μέλη της Μελετητικής Ομάδας και μαζί επισκέφτηκαν το σεισμόπληκτο κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο. Στη συνέχεια, στην αίθουσα του Μουσείου Ληξουρίου έγινε, και με την παρουσία των υπευθύνων της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, αναλυτική παρουσίαση της πορείας εκπόνησης της μελέτης από τα μέλη της Μελετητικής Ομάδας, κατατέθηκαν από την πλευρά των παρόντων (του κλιμακίου του Υπουργείου και των υπευθύνων της Βιβλιοθήκης) τα σχόλια και οι προτάσεις τους και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα της σχετικής διαδικασίας για τη σωστή και μέσα στους καθορισμένους χρόνους ολοκλήρωση της μελέτης.

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ
Ο Κατάλογος της λεγόμενης «Σταθερής Βιβλιοθήκης» (Πρόγραμμα openΑΒΕΚΤ) είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης μας (http://vivl-lixour.kef.sch.gr/?lang=el) και ο καθένας μπορεί από το σπίτι του, το γραφείο του ή το εργαστήριό του να βρίσκει τα βιβλία που τον ενδιαφέρουν, ώστε ευκολότερα και γρηγορότερα να γίνεται ο δανεισμός τους. Μετά τον τελευταίο εμπλουτισμό του με 5.000 νέα βιβλία, μέσα στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η καταλογογράφηση και άλλων 4.000 νέων τίτλων βιβλίων.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed