Τα προβλήματα της διάσπασης του Δήμου, τα κοντέινερ των μαθητών, οι οδικές υποδομές και το κυκλοφοριακό τέθηκαν στον Υφυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο από τον Δήμαρχο Αργοστολίου

Επίσκεψη πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης στο Δημαρχείο Αργοστολίου, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης.
Στην σύσκεψη που ακολούθησε, το παρών έδωσαν ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Τσιλιμιδός και κ. Διονύσης Μινέτος, ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου κ.Χαράλαμπος Τουμάσης, καθώς και ο κ. Θανάσης Νέζης εκ των στενότερων συνεργατών του Πρωθυπουργού. Ο κ. Τριαντόπουλος, με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο και αναλύθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Διονύση Μινέτο και τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο για ζητήματα Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργο Τσιλιμιδό. «Πέραν από την στήριξη προς τους Δήμους, αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι πως επιδιώκουμε να γίνουν έργα διατηρήσιμα και όχι με πασαλείμματα» ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος και συνέχισε λέγοντας: «Γίνεται πολύ καλή δουλειά με τα έργα που ήδη έχουν ξεκινήσει και γίνονται και κάθε μήνα μπορούμε να τσεκάρουμε ότι τα έργα που έχουν γίνει, κρατάνε».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος ανέφερε στον κ. Τριαντόπουλο: «Χαιρόμαστε που σας βλέπουμε ξανά στο νησί μας, καθώς είναι σημαντικό για εμάς που είστε εδώ» και τον προέτρεψε να μεταφέρει τις ευχαριστίες του προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη «τόσο για το ενδιαφέρον του για την αποκατάσταση στον δρόμο Αργοστόλι – Πόρος, όσο και για συμβολή του στην δημιουργία του Μουσείου Γερασίμου Σκλάβου στο Αργοστόλι». Παράλληλα ο κ. Μιχαλάτος εξήρε την πολύ καλή συνεργασία με τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης λέγοντας πως: «Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με τον βουλευτή. Είμαστε τυχεροί και οι τέσσερις δήμαρχοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης έχουμε βουλευτή τον Παναγή Καππάτο και μας βοηθάει». Ο κ. Μιχαλάτος ανέφερε επίσης πως: «Ο δήμος Αργοστολίου έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα μετά από την διάσπαση του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ζητήματα λειτουργίας». Ακολούθως αναπτύχθηκαν από τον κ. Μινέτο και τον κ. Τσιλιμιδό εξειδικευμένα τα ζητήματα που αφορούν σχολεία των οποίων οι μαθητές ακόμα κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, η βελτίωση στις οδικές υποδομές, αλλά και το κυκλοφοριακό ζήτημα του Αργοστολίου.
Ο Δήμαρχος Αργοστολίου ανέφερε πως υπάρχουν κάποια σοβαρά ζητήματα με κάποια «κολλήματα» (π.χ. χρειάζεται επικαιροποίηση αιγιαλού στο λιμάνι του Πόρου για να προχωρήσει το Master Plan) που δεν επιτρέπουν στον Δήμο να προχωρήσει αν αυτά δεν επιλυθούν, ενώ ζήτησε και αύξηση του προσωπικού στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου, ώστε αυτό να μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους ηλικιωμένους. Από την πλευρά τους τόσο ο κ. Τριαντόπουλος, όσο και ο Σταυριανουδάκης τόνισαν πως θα προχωρήσουν τα αιτήματα και τα ζητήματα που ετέθησαν. Ο κ. Τριαντόπουλος μάλιστα, έκανε και ειδική αναφορά για το άρτιο τεχνικό δελτίο που του παρουσίασε ο Δήμος Αργοστολίου, ενώ ανέφερε πως διαπίστωσε πως «η πόλη του Αργοστολίου είναι πολύ καθαρή». Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης δόθηκαν αναμνηστικά δώρα από τον Δήμαρχο Αργοστολίου.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed