Σταύρος Τραυλός: «Ποια είναι τα πέντε έργα των αθλητικών εγκαταστάσεων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη που θα χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών»

Χθες Πέμπτη 17.02.2022, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του Κυβερνητικού Κλιμακίου στο νησί μας, ανακοινώθηκε με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα από τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, η ένταξη της πρότασης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα των Περιφερειακών Ενοτήτων των νησιών μας, σε έργα που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις των γηπέδων του Νομού, συνολικού ύψους 2.727.786 ευρώ.
Αναλυτικά περιλαμβάνονται:
-Η αντικατάσταση του υφιστάμενου συνθετικού τάπητα στο ανοιχτό στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής», με νέο σύγχρονο προκατασκευασμένο αθλητικό συνθετικό τάπητα στίβου, καθώς ο υφιστάμενος μετά από την πάροδο 14 ετών από την εγκατάσταση και έχοντας δοκιμαστεί από τους σεισμούς του 2014 και τις πλημμύρες του 2015 και του 2020, παρουσιάζει αρκετά μεγάλες φθορές στην τελική επιφάνειά του.
-Η διαμόρφωση του χώρου για την εγκατάσταση γηπέδου 8Χ8, την προμήθεια νέας περίφραξης ύψους 4,00μ. και την προμήθεια και εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα στα Ομαλά.
-Η προμήθεια και εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα στο Βαθύ Ιθάκης. Αφορά τη βελτίωση, συντήρηση και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο υφιστάμενο γήπεδο ποδοσφαίρου και του γηπέδου 5Χ5 στην περιοχή Βαθύ Ιθάκης και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.
-Η αντικατάσταση του υφιστάμενου συνθετικού χλοοτάπητα με νέο χλοοτάπητα στα Φαρακλάτα.
-Η αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου παρκέ και η προμήθεια και εγκατάσταση προκατασκευασμένου ξύλινου δαπέδου παρκέ, κατάλληλο για χρήση μπάσκετ με πιστοποιητικό FIBA για το κλειστό γυμναστήριο Ληξουρίου.
Οι παρεμβάσεις αυτές έρχονται να καλύψουν διαπιστωμένες ανάγκες ετών και να λύσουν τα προβλήματα που οφείλονται στην παλαιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων, τα οποία αντιμετωπίζουν τόσο το σύνολο των Αθλητικών Σωματείων των Νησιών μας όσο και οι υπόλοιποι πολίτες στο πλαίσιο του μαζικού αθλητισμού. Στο σύνολό τους θα πραγματοποιηθούν έτσι ώστε, να διασφαλίζεται η ασφαλής και ίση πρόσβαση όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως των ιδιαιτεροτήτων τους. Στόχος μας είναι η παροχή ερεθισμάτων σε άτομα όλων των ηλικιών -ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους- προκειμένου να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας εργαζόμαστε ως Περιφερειακή Αρχή αδιάκοπα προκειμένου ενήλικες και παιδιά να μπορούν να αθληθούν σωστά και με ασφάλεια. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Υπουργό και τον Γ.Γραμματέα, με τον οποίο μάλιστα πραγματοποιήσαμε αυτοψία στις περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις του Νομού μας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ. Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed