Διπλογραφικό σύστημα για σαφή αποτύπωση όλων των οικονομικών δεδομένων της ΠΙΝ

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της δια ζώσης συνεδρίασής του, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, στην Κέρκυρα, οι οικονομικές καταστάσεις των ετών 2017 και 2018.
Όπως τόνισε στην εισήγησή της η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Κατερίνα Μοθωναίου, «αντιμετωπίζεται πλέον έπειτα από μια πενταετία καθυστέρησης και παραλείψεων των προηγούμενων Περιφερειακών Αρχών, το ουσιώδες θέμα της λεπτομερούς και ακριβούς αποτύπωσης όλων των οικονομικών δεδομένων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων». Όπως υπογράμμισε με νόημα η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, «Κλείνει με τον τρόπο αυτό, έστω με μεγάλη καθυστέρηση, το θέμα της έγκρισης από το Περιφερειακό Συμβούλιο των ισολογισμών της Περιφέρειας, αρχής γενομένης απ’ αυτούς του 2017 και 2018 κι εν συνεχεία των επόμενων ετών. Φέραμε εις πέρας τη μεγάλη ευθύνη, την οποία αναλάβαμε ως Περιφερειακή Αρχή για τη σωστή διαχείριση των οικονομικών στοχείων της Περιφέρειάς μας».
Σύμφωνα με την εισήγηση της κας Μοθωναίου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όφειλε βάσει της νομοθεσίας να λειτουργεί με διπλογραφικό σύστημα από το 2011 και μάλιστα, το Ελεγκτικό Συνέδριο την είχε εγκαλέσει το 2017 για την απουσία των εν λόγω συστήματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει μέχρι σήμερα σωστή και ολοκληρωμένη εικόνα των οικονομικών στοιχείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Σήμερα, μετά τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής υπάρχει πλέον Ηλεκτρονικό Μητρώο Παγίων, όπου αποτυπώνονται και περιγράφονται με σαφήνεια όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών τόνισε ότι δεν υπάρχει διαχειριστική διαφορά ή ταμειακό έλλειμμα μετά τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών, ο οποίος έγινε κατ’ εντολή της Περιφερειακής Αρχής, ενώ επεσήμανε ότι ελέγχθηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (88 στο σύνολο) και μάλιστα, βρέθηκε λογαριασμός στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου η ύπαρξη του οποίου αγνοείτο μέχρι σήμερα.
Τη μεγάλη ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της δύσκολης και μεθοδικής δουλειάς, που έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια, όσον αφορά στην αποτύπωση των οικονομικών δεδομένων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εξέφρασε στην τοποθέτησή της η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου. «Είμαστε πλέον μπροστά στη χάραξη ενός νέου δρόμου για το πώς πρέπει να λειτουργεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Μια σύγχρονη Περιφέρεια, η οποία εναρμονίζεται με την κείμενη νομοθεσία, τόσο της χώρας μας, όσο και της Ευρώπης, όπως απαιτείται για παράδειγμα στο θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR), στο οποίο επίσης είχαμε μείνει πίσω τα προηγούμενα χρόνια», κατέληξε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed