Η Γαστρονομική Κοινότητα Κεφαλονιάς τιμώμενη περιοχή στην Ho.Re.Ca 2022

Την Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου, στο Metropolitan Expo και κατά την διάρκεια της έκθεσης HO.RE.CA. παρουσιάστηκε από τον κ. Γιώργο Πίττα το βιβλίο του για τις Γαστρονομικές Κοινότητες καθώς και το ομώνυμο πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει από το 2018.
Ο σκοπός του προγράμματος είναι η τοπική γαστρονομία να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη κάθε περιοχής και μέσω αυτής να αναδειχθεί και η πολιτιστική ταυτότητα του. Για να πετύχει το πρόγραμμα θα πρέπει οι επαγγελματίες του ευρύτερου τομέα της γαστρονομίας (παραγωγοί, εστίαση, φιλοξενία) να συνεργαστούν για να συνδέσουν την πρωτογενή παραγωγή με τη γαστρονομία και τον τουρισμό. Στην εκδήλωση αυτή τιμώμενη περιοχή ήταν η Κεφαλονιά που αν και ενταχθήκαμε χρονικά τελευταίοι στο πρόγραμμα προχωρήσαμε με πιο ταχύ βηματισμό από άλλες κοινότητες. Με την υποστήριξη του Δήμου Αργοστολίου και της Τουριστικής του Επιτροπής εκδόθηκε ο έντυπος Γαστρονομικός Οδηγός του νησιού μας, συνεργαζόμαστε με τον Σ.Ο.Κ. (Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς) και με την Αναπτυξιακή «Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης» για το πρόγραμμα «Ελλήνων Γεύσεις Εκλεκτές», ενώ βρισκόμαστε στην φάση καταγραφής των επαγγελματιών που τιμούν την Κεφαλονίτικη γαστρονομία. Την παρουσίαση για την Γαστρονομική Κοινότητα μας έκανε η Πρόεδρος Χαρίτου Κωνσταντίνα ενώ τον Σ.Ο.Κ εκπροσώπησε ο κ. Πετρακόπουλος. Με το πέρας της εκδήλωσης στο μπουφέ που είχαμε επιμεληθεί προσφέρθηκε η παραδοσιακή μας Κρεατόπιτα, τοπικά κρασιά και γλυκίσματα. Στην εκδήλωση από την Κεφαλονιά συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ της κοινότητας μας, κα Χαρίτου Κωνσταντίνα, και οι κκ Ανδρέας Παντελιός, Άγγελος Θεοδωρακάτος, Τιμοθεάτος Γεράσιμος. Επίσης ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κος Σπύρος Γαλιατσάτος, ο εκπρόσωπος του ΣΟΚ κος Πετρακόπουλος, ο εκπρόσωπος του Δικτύου Κεφαλλονιάς & Ιθάκης Αλέξανδρος Κοψαχείλης και ο κ. Χρήστος Μαχαίρας σεφ του “MYTHOS”.
Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.greekgastronomyguide.gr/h-kefalonia-timomeni-gastronomiki-koinotita-stin-horeca-2022/

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed