Ελληνική τραγωδία στην ανατολική Ουκρανία, δέκα συμπατριώτες μας έπεσαν νεκροί σήμερα από αεροπορικά πυρά, έντονο διάβημα στον Ρώσο Πρέσβη από το ΥΠ.ΕΞ.

Οι πρώτοι θάνατοι ομογενών μας στην Ανατολική Ουκρανία καταγράφηκαν το Σάββατο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής συνολικά δέκα ομογενείς, ενώ άλλοι έξι, ανάμεσά τους κι ένα μικρό παιδί, είναι τραυματίες.
Οι πρώτοι δύο νεκροί καταγράφηκαν στο χωρίο Σαρτανά, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου και οι άλλοι τέσσερις νεκροί ομογενείς μας εντοπίστηκαν στο χωρίο Μπουγάς, λίγο μετά τις 18.10. Ωστόσο στις 22.00 αναφέρθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης πως υπάρχουν ακόμα 4 νεκροί στο χωριό Σαρτανά. Νωρίτερα, σήμερα, οι πρώτες πληροφορίες από τη Μαριούπολη, έκαναν λόγο για τρείς νεκρούς και έξι τραυματίες ομογενείς στο χωριό Σαρτανά, το οποίο επλήγη από ρώσικα πυρά. Το συγκεκριμένο χωριό που βομβαρδίστηκε από ρωσικό αεροπλάνο, κατοικείται στην πλειονότητα του από ομογενείς ελληνικής καταγωγής, με την ελληνική κοινότητα να είναι αρκετά ισχυρή. Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, γίνεται γνωστό με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε σε έντονο ύφος αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να του επιδώσει και γραπτώς την εντονότατη ελληνική διαμαρτυρία. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’ επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της ελληνικής ομογένειας.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed