Σπύρος Γαλιατσάτος: «Αναστολές στο κλείσιμο Ρώσων τουριστών στα νησιά μας, τα νοικοκυριά έχουν τιναχθεί στον αέρα, δεν έχουμε καμία τύχη»

Η υπόθεση τουρισμός ωχριά μπροστά στο κόστος ενέργειας και στην απελπισία που αντιμετωπίζει ο Έλληνας και οι οικογένειες. Ακρίβεια σε όλα… Μέχρι τώρα στα χαρτιά πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά.
Τώρα βέβαια, πέραν της πανδημίας που ακόμη καλά κρατεί, ήρθε και το θέμα αυτό που θα έχουμε αναστολές στο κλείσιμο των ρώσων τουριστών που περιμέναμε αρκετούς. Πτήσεις που θα γίνουν το Μάρτιο για την έκθεση της Μόσχας, αν τελικά η έκθεση θα πραγματοποιηθεί, θα γίνονται από ασιατικό χώρο. Αυτό θα επιτείνει ακόμη περισσότερο, την ενεργειακή κρίση και τα αποθέματα της χώρας είναι μόνο για 10 ημέρες. Δεν μπορεί ούτε κατά 14% να καλύψει η Ευρώπη. Εύχομαι να είναι έτσι και να είναι πιο αισιόδοξα τα πράγματα. Όμως, προ της Μόσχας, έχουν τιναχτεί τα νοικοκυριά στον αέρα. Δεν έχουν καμία τύχη απολύτως. Εδώ η παρούσα κυβέρνηση, και δεν είναι αντιπολιτευτικό, αλλά όταν το μέλημα είναι τα καρτέλ τα μονοπώλια και τα golden boys, τι προκοπή να βρει η χώρα; Εξαφανίστηκε το 15 με 17% που ήταν δημόσιο στη ΔΕΗ . Τα ομόλογα που αγοράζονται αμέσως πάνε στη κα Λαγκάρντ. Η ΔΕΗ από επιχείρηση κοινής ωφέλειας, έγινε επιχείρηση των golden boys και μόνο αυτοί θα επωφελούνται. Με τους λογαριασμούς που λαμβάνουν οι πολίτες, τους βρίσκει εγκεφαλικό.
Να καταργηθεί το σύστημα που διαμορφώνει τις τιμές . Να σταματήσει να πηγαίνει η τιμή ρεύματος με την ανώτερη τιμή κόστους. Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα ήταν όπως και σήμερα. Η οριακή τιμολόγηση του ρεύματος πρέπει να καταργηθεί. Δεν έχει σημασία πως το παράγουμε και με τι κόστος. Οι τρεις (3) ολιγάρχες και με την ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ να έχουν υπερκέρδη , τη διαφορά θα την βγάζουν στο εξωτερικό. Αυτό γίνεται, γιατί αυξάνονται οι τιμές των καταναλωτών πολύ πιο γρήγορα από τα κόστη. Δεν χρειάζονται επιδοτήσεις. Να μειώσουν την τιμή και να βάλουν ένα ταβάνι στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και όχι να επιδοτούμε τους ολιγάρχες. Όταν ο λογαριασμός αυξάνει 200 ευρώ και το κράτος δίνει τα 50 δεν ωφελούμαστε. Σταγόνα στον ωκεανό και ανεβαίνει και το χρέος μας στη κα Λαγκάρντ. Είμαι ένας παθών συνειδητοποιημένος Έλληνας πολίτης. Από την στιγμή που είναι ανεξέλεγκτες οι τιμές, αυτομάτως μειώνονται τα εισοδήματα. Τουριστικά για να πάμε καλά δύο πράγματα χρειάζονται. Οι προκρατήσεις πάνε καλά, αλλά δεν υπάρχει ουδεμία δέσμευση, έχει το δικαίωμα ο τουρίστας 48 ώρες πριν να ακυρώσει. Άρα το πρώτο που πρέπει να γίνει, είναι να εξομαλυνθεί η κατάσταση και δεύτερον και σπουδαιότερο η πανδημία να υποχωρήσει αισθητά μέσα στο μήνα Μάρτιο. Όλο αυτό τον καιρό βλέπουμε τους επιστήμονες να μιλάνε σαν πολιτικοί και τους πολιτικούς σαν επιστήμονες. Εξαιρώ τη κα Κράτσα που είναι άνθρωπος και επιστήμονας και μάλιστα εξοργίστηκε κάποια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης με κάτι που είπε.

Σπύρος Γαλιατσάτος
π. Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

ΠΗΓΗ: zantepress24.gr

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed