Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Ο άνεμος που θρέφει τα λαχανάκια Βρυξελλών και οι αναθυμιάσεις του επαρχιώτικου πολιτικού κομπογιαννιτισμού της δεκαετίας του ‘60»

Είναι φώτο από τις φωτιές του ‘17… Ήρθε στο νου σήμερα που είδα τα νέα πυροσβεστικά οχήματα… Ευτυχώς, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω (και για αυτό) τα άξια στελέχη του ΠΣ, για την άψογη συνεργασία που είχαμε.
Ειδικότερα τον (τότε) διοικητή κ. Βασίλη Σολδάτο και τους συνεργάτες του αξιωματικούς του ΠΣ. Μαζί με αυτούς και το Θεόδωρο Γαλιατσάτο σχεδιάσαμε, οργανώσαμε και ουσιαστικά υλοποιήσαμε την απόκτηση των οχημάτων αυτών, για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Η προμήθεια των οκτώ συνολικά για την ΠΙΝ οχημάτων και άλλων 4 που θα ακολουθήσουν, σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και εγκρίθηκε από την περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διοίκηση Ιονίων Νήσων της Π.Υ. Η σημερινή, κομπορρημονούσα, Περιφερειακή Αρχή δεν έκανε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ, ούτε μια υπογραφή, πουθενά ΤΙΠΟΤΕ, πιθανόν να αγνοούσε την προμήθεια μέχρι που τους το είπαν από την ΠΥ… Κάποιοι που πίστεψαν πως ο άνεμος που θρέφει τα λαχανάκια Βρυξελλών θα φυσούσε ούριος στα πανιά της ΠΙΝ, βολεύονται πια με τις αναθυμιάσεις του επαρχιώτικου πολιτικού κομπογιαννιτισμού, της δεκαετίας του ‘60, ζώντας την εικονική πραγματικότητα της «Κυριακής χαρά, Δευτέρα λύπη». Πολιτικός κομπογιαννιτισμός που επιβάλει την απόλυτη αποσιώπηση της εργασίας, της προσπάθειας, του κόπου του άλλου, την παραλαβή «καμένης γης», την προβολή του ΕΓΩ έκανα τα πάντα, ακόμα και όταν δεν έχεις κάνει οτιδήποτε. Τέλος, για την πλήρη ιστορική αλήθεια, είναι κρίμα, για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη μας, που δεν έγινε προμήθεια του εξοπλισμού που είχαν υποδείξει ο κ. Σολδάτος και οι συνεργάτες του, καθώς και του «άρματος σεισμού», για λόγους που σε καμία περίπτωση δεν αφορούν την, τότε, Περιφερειακή Αρχή…

Παναγής Δρακουλόγκωνας
π. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed