Επίθεση της τοπικής Νέας Δημοκρατίας στην Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωσή της για το κλείσιμο του Φορέα του Εθνικού Δρυμού του Αίνου

Σχετικά με την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν κατάργηση του Φορέα Εθνικού Δρυμού Αίνου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα εξής:
1. Δεν καταργούνται οι Φορείς, αλλά τα διοικητικά συμβούλια. Οι 36 Φορείς αντικαθίστανται από 24 αποκεντρωμένες μονάδες.
2. Επιτυγχάνεται συντονισμός μέσω της Κεντρικής Υπηρεσίας και οι αποκεντρωμένες μονάδες απελευθερώνονται από το διοικητικό και γραφειοκρατικό βάρος ώστε να εστιάσουν στην μελέτη και διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών.
3. Για πρώτη φορά υπάρχει εγκεκριμένο οργανόγραμμα που συμπεριλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους. Ως το καλοκαίρι του 2019 είχαν εκδοθεί Οργανογράμματα για περίπου 10 από τους 36 συνολικά υφιστάμενους φορείς, ενώ τώρα με την ΚΥΑ του Οργανισμού έχουν θεσμοθετηθεί όλες οι θέσεις εργασίας. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι απολύτως διασφαλισμένοι και αναμένεται προκήρυξη του ΑΣΕΠ.
4. Μέχρι και το 2019 ο προϋπολογισμός ήταν περιορισμένος και αφορούσε κυρίως τα λειτουργικά έξοδα και την μισθοδοσία, πλέον έχει αυξηθεί σημαντικά και ο κύκλος εργασιών για το 2022 θα προσεγγίσει τα 20 εκ.
5. Τις επόμενες εβδομάδες θα οριστούν οι Τοπικές Επιτροπές, ώστε να υπάρξει εκπροσώπηση των τοπικών κοινωνιών. Σε αυτές θα συμμετέχουν Α’ και Β’ βαθμός Αυτοδιοίκησης, ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο, παραγωγικοί φορείς, επιστήμονες και περιβαλλοντικές ΜΚΟ.
Συμπέρασμα: Με fake news δεν γίνεται αντιπολίτευση!

Δ.Ε.ΕΠ Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed