Υποχώρησε η Δημοτική Αρχή και δέχθηκε την πρόταση του Αλέξανδρου Παντελειού αναφορικά με την αξιοποίση του άλσους της Καλλιθέας στη Λακήθρα

Μια ακόμη σφορδή σύγκρουση είχαμε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου αναφορικά με το θέμα της αξιοποίησης του άλσους στη Καλλιθέας τη Λακήθρα, με την Δημοτική Αρχή να κάνει ένα βήμα πίσω και να δέχεται την πρόταση του Αλέξανδρου Παντελειού.
Νωρίτερα ωστόσο, κατά την συζήτηση του θέματος είχαμε την επίθεση του Γιάννης Λυκούδη στον Δήμαρχο, αλλά και την σύγκρουση του Νίκου Ανουσάκης με τον πρόεδρο της Λακήθρας, Κώστα Μαρκόπουλο, που αν και ανεξάρτητος ταυτίστηκε με την αρχική εισήγηση και… πολέμησε για αυτήν του Γ.Γ. του Δήμου, Νίκου Φραντζή. Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του τόνισε ότι «δεν υπάρχει δράκος στο παραμύθι» και πως «πρέπει να προχωρήσουμε και να μην φοβηθούμε την συνύπαρξη του Δήμου Αργοστολίου με τον όποιο ιδιώτη ενδιαφερεθεί για το άλσος». Η αρχική εισήγηση έκανε λόγω για ένα κτίσμα περίπου 600 τ.μ. από τα οποία λιγότερα από τα 150 θα είχε στην διάθεσή του ο Δήμος για να φτάξει πολιτιστικό χώρο και τα υπόλοιπα θα δίνονταν στον ιδιώτη για να στήσει εκεί επιχείρηση εστίασης με το συμβόλαιό του να είναι τουλάχιστον για 25 χρόνια παραμονής. Εδώ υπήρξαν πολλές αντεγγλίσεις και μάλιστα σε κάποια σημεία η κατάσταση άρχιζε να ξεφεύγει, αφού η διένεξη του Νίκου Ανουσάκη με τον πρόεδρο της Λακήθρας ήταν πολύ έντονη. Κάπου εδώ επενέβη στη συζήτηση και ο Αλέξανδρος Παντελειός, ο οποίος επιτέθηκε και αυτός στον πρόεδρο, αφού του καταλόγισε ότι δεν έλαβε υπόψη του την απόφαση της λαϊκής συνέλευσης του χωριού. Οι κάτοικοι είχαν αντίρρηση με την συγκεκριμένη επένδυση και παρόλα αυτά ο κ. Μαρκόπουλος προχώρησε σε θετική γνωμοδότηση με ψήφους 3-2 στο τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας.
Η παρέμβαση του Αλέξανδρου Παντελειού, που ζήτησε την αναδιάταξη του εσωτερικού χώρου και τομ κέρδος του Δήμου από την αναδιάταξη αυτή, έφερε την Δημοτική Αρχή να κάνει ένα βήμα πίσω και να αποδέχεται την πρόταση του επικεφαλή της παράταξης «Κεφαλονιά, Νησί για Όλους». Η πρόταση του κ. Παντελειού ήταν.
-Αναφορικά με τον υπόγειο χώρο το Τμήμα Α, επιφανείας 154,70τ.μ., το οποίο αποδίδεται προς χρήση στο Δήμο Αργοστολίου. Τμήμα Β, επιφανείας 284,70τ.μ., το οποίο προτείνεται να αποδοθεί προς χρήση στην επιχείρηση εστίασης.
-Αναφορικά με τον ισόγειο χώρο δημιουργία αίθουσας εκθέσεων επιφανείας 154,70τ.μ., η οποία, μαζί με τον ημιυπαίθριο χώρο επιφανείας 27,30 τ.μ. που εκτείνεται έμπροσθεν της εισόδου της, αποδίδεται προς χρήση στο Δήμο Αργοστολίου. Επίσης, τη δημιουργία αίθουσας εκδηλώσεων επιφανείας 224,17 τ.μ., η οποία, μαζί με τον ημιυπαίθριο χώρο της εισόδου (12,08 τ.μ.) και τον ημιυπαίθριο χώρο προς τη νότια όψη του κτιρίου (επιφανείας 48,45 τ.μ.), προτείνεται να αποδοθεί προς χρήση στην επιχείρηση εστίασης.
Η νέα πρόταση τέθηκε προς ψηφοφορία και ψηφίστηκε από την Δημοτική Αρχή και την παράταξη Παντελειού, ενώ αρνητικά ψήφισαν η παράταξη Ανουσάκη, η «Ισχυρή Κεφαλονιά», από τον Μάκη Φόρτε (μέσω επιστολής του) και η Λαϊκή Συσπείρωση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ψήφισε με επιφυλάξεις η Μίνα Γαβριελάτου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed