Παναγής Έρτσος: «Η αποτυχία της… επιτυχίας των εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου του διημέρου της 12ης και 13ης Μαρτίου είναι εμφανής»

Ως μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης κοινοποιώ τους προβληματισμούς μου σχετικά με την απονομή των επιχειρηματικών βραβείων και την αδελφοποίηση με το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος.
Όσον αφορά την βράβευση των «Κεφαλονίτικων» Επιχειρήσεων δεν ξέρω αν θα βρω σε κανένα εταιρικό μητρώο της Κεφαλονιάς την Levante Ferries. Το να βραβευτούν οι τοπικές επιχειρήσεις που ξεχώρισαν με την δραστηριότητα τους με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Αυτό που δεν με βρίσκει επ ουδενί σύμφωνο είναι ο τρόπος προπαρασκευής και οργάνωσης της απονομής των βραβείων. Δεν καλέστηκε Δ.Σ. ούτως ώστε με δημοκρατικές διαδικασίες και σεβασμό στα μέλη του Δ.Σ. να τεθούν προτάσεις, να αξιολογηθούν και να ληφθούν οι αποφάσεις για να βραβευτούν οι πραγματικά καλύτερες επιχειρήσεις. Μου είναι αδύνατο να πεισθώ ότι δεν βρήκε ο Πρόεδρος μία από τις μικρές επιχειρήσεις που μοχθούν για την ανάπτυξη της επιχείρησης και του τόπου μας, να βραβεύονται, να ξεχωρίζουν σε πανελλήνιο επίπεδο και να ξεχνιούνται σε τοπικό. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι που δίνουν τον καθημερινό αγώνα ξεχάστηκαν. Αντ αυτού, είδαμε μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις να βραβεύονται.
Όσον αφορά την αδελφοποίηση με το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος, ουδεμία αναφορά έγινε και για αυτό το θέμα στο σύνολο των μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου. Το ότι δεν αναφέρθηκε και δεν συμμετείχε επίσης στην οργάνωση και αδελφοποίηση ο Πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά, Βίκτωρας Ρουχωτάς, που τόσα έχει προσφέρει δείχνει ποιος έχει αποκλειστικά την ευθύνη. Όσο για την παρουσίαση των εκδηλώσεων σίγουρα τα κεντρικά ΜΜΕ ενημέρωσης είναι μαγνήτης, όμως με μια σωστή προεργασία και με τόσους έμπειρους, έγκριτους και ικανούς δημοσιογράφους που διαθέτει ο τόπος μας θα είχαμε επιτύχει τα ανάλογα. Δηλώνω αντίθετος με την απαξίωσή τους. Συγχαίροντας την προσφορά των καλαθοσφαιριστών που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τον ΝΕΟΛ Ληξουρίου για την εκδήλωση για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου ο «Σωτήρ». Είμαι πάντα στην διάθεση των συναδέλφων και των ΜΜΕ .

Παναγής Έρτσος
Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed