Λάδι στην φωτιά ρίχνουν οι ΗΠΑ, επέβαλαν κυρώσεις σε Κινέζους αξιωματούχους, οργισμένη αντίδραση της Κίνας, ο στόλος της στην Σινική Θάλασσα

Την ώρα που η Ρωσία προειδοποιεί πως αν δεχθεί επίθεση από το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιθήσει πυρηνικά όπλα, οι ΗΠΑ πριν από λίγο επέβαλαν σκληρές κυρώσεις σε Κινέζους αξιωματούχους, με αφορμή το… τίποτα.
Οι κυρώσεις αφορούν αξιωματούχους της κινεζικής κυβέρνησης και βέβαια αυτό αποτέλεσε ένα εξευτελιστικό γεγονός για το Πεκίνο που προειδοποίει αν δεν ανακληθούν τοτε θα “επιβάλουν τα ίσα”. Τις κυρώσεις όπως η κατάσχεση λογαριασμών, η απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ κλπ τις ανακοίνωσε το αμερικανικό ΥΠΕΞ επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα και εξωθώντας στα άκρα την ένταση που επικρατεί διεθνώς. Οι Αμερικανοί της Ουάσιγκτον έχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι το Πεκίνο πιθανόν να ξεκινήσει κάποια επιχείρηση στο έδαφος της Ταϊβάν, πιθανόν το ερχόμενο φθινόπωρο αλλά σίγουρα θεωρούν οτι μπορούν να προλάβουν την κατάληψη της Ταϊβάν και να μην επαναλάβουν το φιάσκο της Ουκρανίας όπου το αμερικανικό σύστημα αποτροπής κατάρρευσε. Οι δύο στόλοι βρίσκονται αυτή την στιγμή αντιμέτωποι και στη Νότια Κινεζική Θάλασσα και στην Ανατολική Κινεζική Θάλασσα, ενώ το ιαπωνικό ναυτικό πιέζει την Κίνα από τα βόρεια σε μια νησιωτική περιοχή στα ανοιχτά της Νότιας Ιαπωνίας. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν χαρακτήρισε τα άτομα που έχουν επιβληθεί κυρώσεις «δράστες παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». «Οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν τις προσπάθειες Κινέζων αξιωματούχων για παρενόχληση, εκφοβισμό, παρακολούθηση και απαγωγή μελών εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναζητούν ασφάλεια στο εξωτερικό, και πολιτών των ΗΠΑ, που μιλούν για λογαριασμό αυτών των ευάλωτων πληθυσμών.Είμαστε δεσμευμένοι στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο και θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε όλα τα διπλωματικά και οικονομικά μέτρα για την προώθηση της λογοδοσίας», κατέληξε ο Α. Μπλίνκεν. Η αμερικανική αυτή κίνηση προκάλεσε οργή στο Πεκίνο με τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών να τονίζει πως “αν οι ΗΠΑ δεν ανακαλέσουν αμέσως τις κυρώσεις κατά Κινέζων αξιωματούχων, η κινεζική πλευρά θα λάβει αμοιβαία αντίμετρα”.
Σημείωση: Σε νέα πυραυλική δοκιμή, αγνώστων στοιχείων πυραύλου, προχώρησε η Βόρεια Κορέα, την ώρα που δίπλα της έχουν μαζευτεί ο μισός Κινεζικός και ο μισός Αμερικανικός στόλος.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed