Ο Δήμος Σάμης εντάσσεται στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» του Υπουργείου Εργασίας

Ξεκινάει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε 32 δήμους της χώρας. Ανάμεσά τους επιλέχθηκε και ο Δήμος Σάμης.
Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, με οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονεϊκών οικογενειών και ιδιαίτερα των μητέρων, για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους. Το πρόγραμμα αποτελεί εφαρμογή μιας σύγχρονης πολιτικής για την Ελληνική οικογένεια και στοχεύει:
Στη στήριξη των γυναικών, που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται και μετά την απόκτηση των παιδιών τους
Στην εξισορρόπηση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής
Στην επίτευξη της ισότητας ανδρών και γυναικών στην απασχόληση
Στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
Κυρίως αποτελεί βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού Προβλήματος και είναι συνέχεια άλλων μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση, όπως:
Η διεύρυνση γονικών αδειών για τους δύο γονείς, με τον νέο εργασιακό νόμο
Το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται
Η μείωση του ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη
Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εφαρμόζει μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική στην πράξη και όχι στα λόγια. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και την Υφυπουργό για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια κ. Μαρία Συρεγγέλα για την επιλογή της Κεφαλονιάς και του Δήμου Σάμης στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος. Ο νεοσύστατος Δήμος Σάμης αντιμετώπισε φυσικές καταστροφές, κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσει το ανθρώπινο δυναμικό του και το πρόγραμμα θα αποτελέσει σημαντική στήριξη για εργαζόμενους νέους γονείς του Δήμου Σάμης. Την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022, ανοίγει η πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών», όπου μπορούν να εγγραφούν όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς». Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σταδιακά σε όλη την επικράτεια, μετά την πιλοτική εφαρμογή του το 2022.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed