Βαγγέλης Μαζαράκης: «Τα ορφανά του Στάλιν με τις δεξιές τσέπες και η διαστρέβλωση της αλήθειας μέσα στον Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου»

Τα τελευταία χρόνια απέχω απο τις «δοξολογίες» όπου οι πάσης φύσεως και κατεύθυνσης αριστεροί συνηθίζουν να προκαλούν με την ιδεολογική τους εμμονή στην διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων.
Γι αυτό δεν γνωρίζω το γεγονός από ίδιαν αντίληψη. Όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που στην Μητρόπολη τέτοια μέρα γίνονται ασχήμιες. Να θυμίσω ότι ο μακαριστός ο Κεφαλληνίας Σπυρίδων διέκοψε τον ομιλητή και σταμάτησε έναν αντιεκκλησιαστικό λόγο που τόλμησε εντός του ναού να εκφωνήσει άλλος κύριος. Τα ορφανά του Στάλιν με τις δεξιές τσέπες ψάχνουν με κάθε ευκαιρία ρόλο στην κοινωνία και με την βία θέλουν να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου. Αυτά ζούμε στην κοινωνία μας με τους ανθρώπους που πληρώνει το κράτος για να κάνουν… γενίτσαρους τα παιδιά μας. Ευθύνη έχει κι όποιος τον όρισε ως ομιλητή. Δεν τον γνωρίζω τον συγκεκριμένο κύριο. Άποψή μου όμως είναι ότι θα έπρεπε ο Μητροπολίτης να τον διακόψει και να τον σταματήσει μέσα στον ναό και να μιλήσει ο ίδιος για το νόημα της επετείου. Δεν ήλθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα. Αντίδραση δυνατή χρειάζονται όλοι αυτοί οι τυμβωρύχοι της ιστορίας κι όχι υποχωρητικότητα και ανοχή. Μπορεί να δηλώνει τον σεβασμό του στον Μητροπολίτη δεν έχει όμως πλέον τον δικό μας ο κύριος αυτός, όποιος κι αν είναι ότι και αν κάνει.

Βαγγέλης Μαζαράκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed