Κάθε φτωχός και η μοίρα του…

Φαντάζομαι πως ένας υγιής, και έχων σώας τα φρένας άνθρωπος, βλέποντας την καταστροφή της Ουκρανίας, την δολοφονία χιλιάδων αμάχων και παιδιών και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων Ουκρανών από τις εστίες τους, θα χαρακτήριζε τουλάχιστον παράφρονα τον επίγονο του Στάλιν.
Προσωπικά, τα πάντα θα μπορούσα να είχα φανταστεί ότι θα έκανε ο Πούτιν η μοχθηρότητα του οποίου είναι εμφανέστατη στο αγέλαστο κέρινο πρόσωπό του. Κάθε υγιής άνθρωπος, θα θαύμαζε επίσης τον απαράμιλλο ηρωισμό και τις απαράμιλλές θυσίες που κάνουν οι Ουκρανοί προκειμένου να υπερασπιστούν την πατρίδα τους απέναντι στην σαδιστική βαρβαρότητα που επιδεικνύει ο επίγονος του Στάλιν. Αυτό όμως που ποτέ δεν θα μπορούσα να είχα φανταστεί, είναι ότι θα υπήρχαν Έλληνες και ως φαίνεται όχι και λίγοι, που θα υποστήριζαν ότι για την καταστροφή της Ουκρανίας ευθύνεται ο Ζελένσκι και οι ίδιοι οι Ουκρανοί! Και ευθύνονται γιατί υπερασπίζονται την πατρίδα τους, την ελευθερία τους, την δημοκρατία τους, τα σπίτια τους, τις μανάδες τους, τα παιδιά τους, την ιστορία τους, την κουλτούρα τους τον πολιτισμό τους. Και ως εκ τούτου είναι μανιακοί αυτοκαταστροφικοί! Έτσι, σίγουρα θα πουν ότι θα φταίει ο Έλληνας πρωθυπουργός για τις θυσίες, που απεύχομαι να χρειαστεί να κάνουμε, για να υπερασπιστούμε την Θράκη μας στην περίπτωση που κάποιος Μογγόλος ήθελε την επιβουλευτεί.
Είναι οι ίδιοι που πιθανόν σκέφτονται ότι ο Ιωάννης Μεταξάς κατέστρεψε την Ελλάδα που δεν την παρέδωσε αμαχητί στους Γερμανο-ιταλούς. Είναι ίδιοι που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι χωρίς τους επαναστάτες του ‘21 και τις θυσίες που έκαναν, σήμερα όλοι τους θα προσκυνούσαν τον Μωάμεθ. Είναι οι ίδιοι που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο και ίχνος σεβασμού για αυτούς που θυσιάζονται για κάποια ιδανικά που οι ίδιοι ποτέ δεν θα έχουν την χαρά να τα νοιώσουν. Για όλα λοιπόν φταίει ο Ζελένσκι που τολμάει να υπερασπίζεται την πατρίδα του! Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι – σύμφωνα με τους ίδιους- «φταίνε» πάντα και οι Αμερικανοί που έτρεξαν να εφοδιάσουν την Ευρώπη με 15% των αναγκών της σε φυσικό αέριο ενώ θα έπρεπε να την αφήσουν στο έλεος του Πούτιν! Πάντως, καλό είναι να μην βρίσκουμε και εμείς την ευκαιρία να φορτώνουμε τα μαύρα μας τα χάλια πότε στον πόλεμο της Ουκρανίας, πότε στον Σόιμπλε, πότε στον κορονοϊό και πότε στους «άλλους»… Πολλά προβλήματα δεν τα δημιούργησε ο πόλεμος. Προϋπήρχαν. Και ας μην ξεχνάμε ότι Έλληνες είναι οι ανεκδιήγητοι δήθεν περιβαντολλόγοι που έχοντας και συμπαραστάτη το ΣτΕ, εμποδίζουν με κάθε τρόπο τις έρευνες γαιανθράκων από το Ιόνιο έως Αιγαίο και φυσικά ούτε λέξη να ακούσουν για πυρηνικό εργοστάσιο ενέργειας. Δυστυχώς έτσι είναι. Κάθε φτωχός και η μοίρα του.
Σημείωση: Το είπαμε ξανά. Στην διεθνή αρένα υπάρχουν μόνο συμφέροντα. Έτσι η Γερμανία έτρεξε να συνάψει μονομερώς- και καλά έκανε- συμφωνίες με τον σεΐχη του Κατάρ στο τομέα της ενέργειας. Και ο Φίλος μας ο Μακρόν αναθέρμανε την συνεργασία του με τον Ερντογάν, ναι τον Ερντογάν, και τον Ντράγκι για την κατασκευή αμυντικών συστημάτων! Το αστείο είναι ότι ο Μογγόλος δεν το παίζει μόνο ουδέτερος αλλά αποκομίζει και σημαντικά κέρδη με την δήθεν ουδετερότητά του. Δυστυχώς. Όσα τα όπλα σου τόσο και το δίκαιό σου.

Παύλος Παπαδάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed