Mε επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Ληξούρι η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και τις επιπτώσεις της

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση της ΟΜ Παλικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, την Πέμπτη 24 Μαρτίου στο Ληξούρι,για τα καυτά θέματα της επικαιρότητας με έμφαση στο ενεργειακό κόστος, τηνακρίβεια και τις επιπτώσεις στα νοικοκυριά και στον Τουρισμό.
Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν οι συμπατριώτες μας Νικόλας Φαραντούρης Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς και Σύμβουλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε θέματα ενέργειας και ανταγωνισμού και Σπύρος Γαλιατσάτος, τ. Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΙΝ. Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ.Ν. Φαραντούρης αναφέρθηκε στις αιτίες που πυροδοτούν της ακρίβεια εδώ και μήνες, στα δομικά προβλήματα της οικονομίας, τα καρτέλ και την ελλιπή εποπτεία της αγοράς καθώς και στα μέτρα που θα μπορούσαν και θα έπρεπε να έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κύματος ανατιμήσεων ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Σ. Γαλιατσάτος στη συνέχεια ανέλυσε τις επιπτώσεις στον τουρισμό αλλά και σε όλη την παραγωγική αλυσίδα, τη γεωργία και την κτηνοτροφία και εκτίμησε ότι η ακρίβεια και η αδράνεια της πολιτείας θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό και στα νησιά μας. Τον συντονισμό της εκδήλωσης και της συζήτησης με το κοινό που ακολούθησε συντόνισεηκα Διονυσία Πολλάτου, Εκπαιδευτικός Β/βάθμιας, μέλος Τομέα Παιδείας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης.
Την εκδήλωσε άνοιξε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Κεφαλληνίας και Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ κ. Σπύρος Ποταμιάνος-Παγώνης ο οποίος ζήτησε εγρήγορση από τους πολίτες για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν στην κοινωνία και την οικονομία και συστράτευση στις με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι ομιλητές επεσήμαναν ότι, η αιτία πίσω από το τσουνάμι, του τεράστιου ενεργειακού κόστους και της ακρίβειας στη χώρα μας που οδηγεί στην αδυναμία νοικοκυριών και επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους δεν είναι μόνο οι διεθνείς αιτίες, όπως θέλει η κυβέρνηση να παρουσιάσει, αλλά και οι δικές της αστοχίες, οι λάθοςπροτεραιότητες και η αδράνεια στην έγκαιρη λήψη μέτρων και πρότειναν συγκεκριμένα δημοσιονομικά, φορολογικά, ρυθμιστικά και ελεγκτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ακολούθησε πολύωρη ανοικτή συζήτηση από το πολυπληθές ακροατήριο όλων των ηλικιών μεταξύ των οποίων και πολλοί νέοι συμπολίτες μας.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed