Παναγής Καππάτος: «Ξεκίνησε η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου, ασφαλέστερη και ταχύτερη η πρόσβαση στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη»

Παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή, του Υφυπουργού κ. Καραγιάννη, των Βουλευτών Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς-Ιθάκης, καθώς και θεσμικών και υπηρεσιακών παραγόντων, έγινε σήμερα εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών του νέου αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου.
Πρόκειται για ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο για όλη τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του κεντρικού Ιονίου. Χάρη στο νέο δρόμο η βασική ηπειρωτική οδός πρόσβασης προς την Κεφαλονιά και την Ιθάκη γίνεται ασφαλέστερη και ταχύτερη. Ο νέος δρόμος εξασφαλίζει οδική ασφάλεια και καλύτερη καθημερινότητα για τους πολίτες. Ευνοεί τις εμπορικές μεταφορές και τον τουρισμό. Στον δρόμο από την Πάτρα έως την Κυλλήνη πολλοί συμπατριώτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Για να αντιληφθούμε τη σημασία του έργου, ο αντίστοιχος νέος αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Πατρών υπολογίζεται ότι έχει μειώσει τη συχνότητα θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων σε ποσοστό 94%, σε σχέση με την παλαιά εθνική οδό.
Το έργο υλοποιείται μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, χάρη στην μεγάλη προσπάθεια της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και επιτυχείς διαπραγματεύσεις δύο ετών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με δεδομένη την καταστροφική επιλογή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για κατάτμηση του έργου σε 8 εργολαβίες, που τελικά εγκαταλείφθηκαν. Το βασικό σκέλος του έργου θα ολοκληρωθεί σε περίοδο 36 έως 40 μηνών και δημιουργεί 3.000 έμμεσες και άμεσες θέσεις εργασίας. Παράλληλα υλοποιείται παρέμβαση οδικής ασφάλειας ύψους 30 εκ. ευρώ στον υπάρχοντα δρόμο Πατρών-Πύργου. Στόχος μας είναι ο νέος αυτοκινητόδρομος να συμπληρωθεί με παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και τα λιμάνια της Κεφαλονιάς, για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των οποίων καταβάλλω προσπάθειες σε συνεργασία με όλους τους φορείς.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed