Ευχαριστίες από το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου

Οι μαθητές της Β΄ τάξης (τμήμα Β1) του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου- ‘’Ρόκκος Χοϊδάς’’ στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας με την υπεύθυνη του μαθήματος κα Γεωργοπούλου Ελένη και τη συνοδό καθηγήτρια την κα Δεμερτζή Ελευθερία επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της οικογενειακής τυροτεχνίας της Φάρμας «Σταμούλη» στα Ποταμιανάτα, την Παρασκευή 11 Μαρτίου.
Οι μαθητές και οι καθηγήτριες με ξεναγό τον κ. Σταμούλη Γεράσιμο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα στάδια παραγωγής τυριών και να γευτούν τοπικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Την ίδια μέρα επισκέφτηκαν και το οινοποιείο του συνεταιρισμού Ρομπόλα στα Ομαλά. Ο κ. Δαναλάτος τους ξενάγησε στις σύγχρονες μηχανολογικές εγκαταστάσεις παραγωγής του κρασιού και τους ενημέρωσε για τον τρόπο παραγωγής του κρασιού. Ευχαριστούμε τον κ. Σταμούλη Γεράσιμο και τον κ. Δαναλάτο για τη φιλοξενία που μας προσέφεραν.
Στα πλαίσια της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και των μαθητών, προσκαλέσαμε στο σχολείο μας, το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου <<ΡΟΚΚΟΣ ΧΟΪΔΑΣ>>, τον καθηγητή Φυσικής κ. Βασίλη Κόκκαλη. Στα τμήματα της Γ Γυμνασίου πραγματεύτηκε το θέμα της δημιουργίας του Σύμπαντος και τη << Θεωρία της Σχετικότητας >> (8/3, 9/3 και 15/3). Στα τμήματα της Β Γυμνασίου εστίασε στη δημιουργία του Σύμπαντος και στη << Νευτώνεια Μηχανική >> (10/3 και 11/3). Θα θέλαμε δημόσια να τον ευχαριστήσουμε για την παρουσία του στο σχολείο μας, την ενδιαφέρουσα εισήγησή του καθώς και τη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε.
Οι μαθητές της Α΄ τάξης (τμήμα Α4) του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου- ‘’Ρόκκος Χοϊδάς’’ μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες, κα Γεωργοπούλου Ελένη και την κα Αλεξάτου Νίκη, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μελισσοκομία» την Πέμπτη 10 Μαρτίου, γεύτηκαν τις γλυκιές δημιουργίες του κ. Καππάτου Διονύση στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής του στο κατάστημα «Βοσκοπούλα» στο Αργοστόλι. Οι μαθητές και οι καθηγήτριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προϊόντα που παρασκευάζονται στο εργαστήρι και έχουν ως βασικό συστατικό το μέλι. Επίσης, παρακολούθησαν όλα τα στάδια παρασκευής του μαντολάτο. Ευχαριστούμε τον κ. Καππάτο για την φιλοξενία και τις χρήσιμες πληροφορίες για το μέλι που μοιράστηκε μαζί μας.

Η Διευθύντρια
Αλίκη Γαλιατσάτου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed