Γαβριήλ Μανωλάτος: «Κύριε Ζελένσκι υποδεχόμαστε με ανοιχτές αγκάλες τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες σας, αλλά όχι εσάς ούτε τους φασίστες μαχητές σας»

Κύριε Ζελένσκι, εμείς οι Έλληνες, υποδεχόμαστε με δέος και συντριβή ψυχής τους δοκιμαζόμενους Ουκρανούς πολίτες που φθάνουν στην πατρίδα μας κυνηγημένοι από βάρβαρο εισβολέα.
Εσείς όμως κύριε Ζελένσκι είστε η κύρια αιτία που οδήγησε τη χώρα σας και τους πολίτες της στην καταστροφή και τη συμφορά. Η ανόητη εμμονή σας να οδηγήσετε την Ουκρανία στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ αποδείχτηκε θανάσιμο γεγονός. Έσυρε τη χώρα σας στον γκρεμνό και την άβυσσο. Δεν το βλέπετε; Και πού είναι η πραγματική βοήθεια που σας παρέχουν οι «σωτήρες σας» του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ; Ξεφορτώνουν τον πεπαλαιωμένο οπλισμό τους και το ονομάζουν στρατιωτική βοήθεια. Αποκηρύξετε τους, κύριε Ζελένσκι, πριν επέλθει η ολοκληρωτική καταστροφή για τη χώρα σας και το λαό της. Η χώρα σας και ο λαός της δοκιμάζονται σκληρά στη δύνη του πολέμου και αυτοί θησαυρίζουν πουλώντας το πετρέλαιό τους και το φυσικό αέριό τους σε τιμές μαυραγορίτη.
Απευθυνθήκατε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων για να σας ακούσει και να σας χειροκροτήσει, όχι ο ελληνικός λαός, αλλά κάποιοι απερίγραπτοι αντιπρόσωποί του. Και αποδείχθηκε πως ήταν και άφρονες. Οι Έλληνες και ο λαός της Ελλάδος δεν έχουμε ανάγκη από μαθήματα της δικής σας «δημοκρατίας» και του δικού σας «ηρωισμού» κύριε Ζελένσκιν ούτε από τους «ηρωισμούς» των φασιστών μαχητών σας που με ανεπίτρεπτο τρόπο παρουσιάσατε στη Βουλή των Ελλήνων και που με τρόπο ανόητο και άθλιο σας δέχτηκαν και σας χειροκρότησαν στην ελληνική Βουλή.
Για σας τον ίδιο, κύριε Ζελένσκι, εμείς οι Έλληνες δεν ξεχνούμε τα άθλια και φασιστικά μέτρα που έχετε πάρει ψηφίζοντας σχετικούς νόμους. «Αφανίσατε» διά νόμου τις πολυάριθμες ελληνικές κοινότητες στην Οδησσό, τη Μαριούπολη και αλλού στην Ουκρανία και απαγορεύσατε την ελληνική γλώσσα στους ίδιους τους Έλληνες που ίδρυσαν τις πόλεις αυτές. Ο νόμος σας δεν συμπεριέλαβε τους Έλληνες, τους Ρώσους, τους Ρουμάνους, τους Πολωνούς, τους Ούγγρους κ.α. στην κατηγορία των γηγενών κατοίκων. Αναγνωρίσατε όμως, τους τουρκογενείς Τατάρους της Κριμαίας, τους Καραΐτες και τους Κριμαΐτες ως γηγενείς πληθυσμούς. Να υπενθυμίσουμε ότι οι Έλληνες είναι οι αρχαιότεροι κάτοικοι στην περιοχή, με αδιάλειπτη παρουσία εδώ και 27 αιώνες, ενώ οι τουρκογενείς Τάταροι εμφανίστηκαν στην περιοχή κατά τον 13ο αιώνα.
Κύριε Ζελένσκι οι Έλληνες πολίτες δεν πειστήκαμε από την εμφάνισή σας ούτε αυτής του φασίστα μαχητή σας στην Βουλή των Ελλήνων. Σαν Έλληνες υποδεχόμαστε με ανοιχτές αγκάλες τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες σας, αλλά όχι εσάς ούτε τους φασίστες μαχητές σας.

Δρ. Γαβριήλ Μανωλάτος
Καθηγητής Διεθνούς Οικονομίας και Ανάπτυξης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed