Θεατές σε μια χώρα που καθημερινά φθίνει

Βλέπω κάποιες στατιστικές και πραγματικά διερωτώμαι αν ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας μας είναι οι Τούρκοι ή εμείς οι ίδιοι… Γεννήσεις το 2021: 84.767, εκ των οποίων ένας μεγάλος αριθμός είναι Ρομά, μελαμψοί και μουσουλμάνοι.
Θάνατοι το 2021: 143.586 και τα πρώτα στοιχεία της απογραφής που έγινε το 2021 και που δυστυχώς ακόμη επεξεργάζονται (!) έδειξαν ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2021 σε σύγκριση με τα στοιχεία της απογραφής του 2011 μειώθηκε κατά 500.000 ανθρώπους! Και κάθε λογικός άνθρωπος που αγαπά τη χώρα του διερωτάται: Πού πάμε; Γιατί υπάρχουν τόσοι θάνατοι; Γιατί υπάρχει τέτοια υπογεννητικότητα; Τι μπορούμε να κάνουμε για να αναστραφεί η φθίνουσα πληθυσμιακή πορεία της χώρας μας; Το θέμα της υπογεννητικότητας είναι μάλλον εύκολο να απαντηθεί. Όταν το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων στη χώρα μας είναι νέοι άνθρωποι και το 40% εξ αυτών που εργάζονται αμείβεται με 416 ευρώ τον μήνα, δεν είναι ποτέ δυνατό αυτοί οι νέοι να κάνουν οικογένεια. Όσο δε το ελληνικό δημόσιο παραμένει μη φιλικό προς τις επενδύσεις και όσο δεν εκσυγχρονίζονται οι δικαστικές, οικονομικές και διοικητικές του υπηρεσίες, τόσο δεν θα γίνονται σοβαρές επενδύσεις. Και χωρίς σοβαρές επενδύσεις, οι νέοι θα φεύγουν ή θα συνεχίζουν να αμείβονται με 416 ευρώ τον μήνα και κάποια κρατικά επιδόματα και θα έχουμε και τους διάφορους γελοίους νεοφιλελεύθερους να τους αποκαλούν «επιδοματικά παράσιτα», λες και κάποιος τους προσφέρει εργασία και αυτοί δεν την δέχονται. Πάντως η ποσοστιαία αύξηση των θανάτων που συμβαίνει στη χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια – ακόμη και αν αφαιρεθούν οι θάνατοι λόγω covid – είναι η υψηλότερη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.
Συνεπώς, προς τα πού πάει η χώρα μας είναι κάτι που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Και αν σήμερα υπάρχουν παράπονα και διαμαρτυρίες για το πώς θα ζήσουν οι συνταξιούχοι όταν η μέση σύνταξη είναι 716 ευρώ, αν συνεχίσουμε όπως πάμε σίγουρα θα έλθει εποχή που θα νοσταλγούμε ακόμη και αυτά τα 716 ευρώ, γιατί τα δανεικά θα σταματήσουν, τα επιτόκια θα αυξηθούν και σε λίγα χρόνια το χρέος δύσκολα θα εξυπηρετείται. Όσο για την ΕΕ… υποτίθεται ότι σύσσωμη βοηθάει την Ουκρανία ενάντια στη ρωσική εισβολή. Αυτή όμως που χρηματοδοτεί τον πόλεμο του Πούτιν είναι η Γερμανία, που εξακολουθεί να εισάγει το 40% του συνόλου των προϊόντων ενέργειας που εξάγει η Ρωσία. Δύο δις ευρώ εισαγωγές έκανε από τη Ρωσία τον Ιανουάριο του 2021 και 4.5 δις ευρώ τον Ιανουάριο του 2022. Και όλα αυτά για να μην μειωθεί έστω ένα 2% το ΑΕΠ της. Ας είμαστε λοιπόν εμείς οι ίδιοι πολύ πιο προσεκτικοί με τα του οίκου μας, αναλογιζόμενοι πάντα το μέγεθός μας και ας μην ξεχνάμε ότι στα δύσκολα με τους Τούρκους η διεθνής κοινότητα σύσσωμη θα καταδικάζει, εξ αποστάσεως ως είθισται την Τουρκία, με εξαίρεση φυσικά τους σίγουρους συμμάχους της Τουρκίας. Την Ουκρανία και τη Ρωσία! Δυστυχώς η χώρα μας καθημερινά φθίνει και εμείς είμαστε απλοί θεατές. (Καλά, δεν είναι κάπως παράδοξο ένας μουσουλμάνος να κάνει των ειρηνευτή δύο αντιμαχόμενων ορθόδοξων κρατών και εμείς οι ορθόδοξοι να έχουμε καταστήσει σφόδρα εχθρικό, προς την χώρα μας, τουλάχιστον το ένα εξ αυτών);
Σημείωση: Οι έμποροι ενέργειας στη χώρα μας αντί να είναι αρωγοί των απελπισμένων καταναλωτών, αισχροκερδούν έχοντας ως δικαιολογία τον πόλεμο της Ουκρανίας. Επειδή λοιπόν ξεχνούν τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις και φέρνουν τους καταναλωτές σε απόγνωση, καλό θα ήταν, τη φορολόγηση έως και 90% των αισχροκερδών τους που ανήγγειλε ο κύριος πρωθυπουργός να μην την εισπράττει η εφορία αλλά να γίνεται η αντίστοιχη μείωση στους λογαριασμούς που στέλνουν οι εταιρίες στους καταναλωτές. Και αυτό είναι πανεύκολο! Απλά μαθηματικά.

Παύλος Παπαδάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed