Αρχίζει να σχηματίζεται σιγά-σιγά το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας, Σπύρος Γαλιατσάτος και Νίκος Φαραντούρης είναι η δυάδα των ανδρών

Δεν ήταν μόνο το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε το Σαββατοκύριακο, αλλά και οι εκτιμήσεις κορυφαίων πολιτικών αναλυτών από όλο το φάσμα της πολιτικής, που έλεγαν ότι οι εκλογές δεν αποκλείεται να γίνουν πριν από το καλοκαίρι και ειδικότερα την Κυριακή 29 Μαΐου.
Αυτό κάνει όλα τα κόμματα να έχουν πέσει με τα… μούτρα στην διευθέτηση των λεπτομερειών αναφορικά με τα ψηφοδέλτια που θα κατεβάσουν στις προσεχείς εκλογές, αφού ήδη η μαγιά υπάρχει. Αναφορικά με τον νομό μας όλα δείχνουν ακόμη ανοικτά, αν και χθες φάνηκε ότι τουλάχιστον στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλήξει στα δύο από τα τρία πρόσωπα που θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιό του. Ο ένας είναι ο Σπύρος Γαλιατσάτος, πρώην πρόεδρος τον Ξενοδόχων Κεφαλονιάς-Ιθάκης και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού. Ο κ. Γαλιατσάτος διατηρεί ένα προνόμιο που λίγοι έχουν στον τόπο μας, να συσπειρώνει δίπλα του κόσμο από όλο το πολιτικό φάσμα, κάτι που του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα αναφορικά με την πρωτιά στο ψηφοδέλτιο. Ο έτερος, ο Νίκος Φαραντούρης είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα επί των ενεργειακών και πολύ γνωστός στους πολιτικούς κύκλους της Αθήνας, που σίγουρα θα παίξει το ρόλο του και στην Κεφαλονιά, αφού οι ετεροδημότες ψηφοφόροι αποτελούν περίπου το 25% του εκλογικού σώματος στα νησιά μας. Αυτοί οι δύο φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» και στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν πλέον την γυναίκα που θα τους πλαισιώσει. Μπορεί να ακούγεται έντονα το όνομα της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, πρώην Βουλευτή και με καταγωγή από τη Παλλική, ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται και άλλη επιλογή, όπως μιας γυναίκας από την Ιθάκη, μια και η κα Θεοπεφτάτου, ούσα εκλεγμένη τέσσερις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις να έχει δημιουργήσει έναν κορεσμό και κάποιες αντιπάθειες εντός του κόμματος στα νησιά μας. Πάντως, με Σπύρο Γαλιατσάτο και Νίκο Φαραντούρη ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο για νίκη σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, αφού στη Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα και ο νυν Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, μοιάζει να έχει χάσει το παιχνίδι. Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, αν δεν κατεβάσει υποψήφιο μεγάλου ψηφοσυλλεκτικού βεληνεκούς, δεν έχει τύχη να διεκδικήσει έδρα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed