Μεταξύ… συγγενών και φίλων έγινε το πανηγύρι φέτος στα Θέματα, παρουσία του Μητροπολίτη ελάχιστος κόσμος ανηφόρισε προς την Παναγία

Ήταν η χειρότερη χρονιά από πλευράς παρουσίας κόσμου η φετινή για την Ιερά Μονή Θεμάτων, αφού δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι στο πανηγύρι και την περιφορά της εικόνας παραβρέθηκαν με το ζόρι 50 άτομα.
Κανένας δεν μπόρεσε να δώσει μια λογική εξήγηση, αφού ακόμη και πέρσι που σχεδόν ήταν όλα κλειστά οι προσκυνητές ήταν σε τριπλάσιο τουλάχιστον αριθμό από τιν φετινό. Σχολιάστηκε ακόμη αρνητικά η απουσία της Φιλαρμονικής Σάμης, που κάθε χρόνο δίνει το παρών. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση η Θεία Λειτουργία ήταν πανηγυρική με την παρουσία του Μητροπολίτη κ.κ. Δημητρίου και αρκετών ακόμη Ιερέων και Διακόνων. Παραβρέθηκαν ακόμη ο Βουλευτής του νομού, Παναγής Καππάτος, ο Δήμαρχος Σάμης, Μάκης Μονιάς, ο περιφερειακός Σύμβουλος, Σπύρος Γαλιατσάτος και κάποιοι ακόμη εκλεγμένοι κυρίως από τον Δήμο Σάμης. Η περιφορά της εικόνας έγινε κανονικά στην συγκεκριμένη διαδρομή και μετά το πέρας της Ακολουθίας προσφέρθηκε καφές στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής. Να είμαστε όλοι καλά του χρόνου να ξαναβρεθούμε στα Θέματα και ας ελπίσουμε να μην συναντήσουμε το φετινό… χάλι από πλευράς προσέλευσης κόσμου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed