«Κλειδώνει» η υποψηφιότητα του Νίκου Φαραντούρη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αρχίσει ήδη επαφές με παραγωγικούς φορείς της Κεφαλονιάς

Μπορεί οι εκλογές να μην έχουν προκηρυχθεί ακόμη από τον Πρωθυπουργό, ωστόσο κόμματα και υποψήφιοι έχουν μπει ήδη σε προεκλογική περίοδο. Ένας από αυτούς είναι και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Φαραντούρης.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ειδικός σύμβουλος επί των ενεργειακών του πρώην Πρωθυπουργού έχει μπει πολύ δυναμικά στην πολιτική ζωή του τόπου, όπου εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες ουσιαστικά «αλωνίζει» την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Αν και ο ίδιος δεν το έχει δηλώσει δημόσια, θα είναι ένας εκ των τριών υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας. Άλλωστε, εμμέσως πλην σαφώς έχει δηλώσει πως αν λάβει την εντολή να πολιτευτεί από τον Αλέξη Τσίπρα, η εκλογική περιφέρεια Κεφαλονιάς-Ιθάκης αποτελεί μονόδρομο γι΄αυτόν. Μέσα στο πλαίσιο της ανεπίσημης αυτής προεκλογικής περιόδου ο Νίκος Φαραντούρης έχει αρχίσει ήδη τις επαφές με παραγωγικούς φορείς του τόπου. Χθες το μεσημέρι είχε την ευκαιρία να τα πει από κοντά με τον πρόεδρο του ΕΑΣ, Ανδρέα Καλαφάτη, όπου μαζί του ανέλυσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα του νομού μας και ειδικότερα την κτηνοτροφία, που αποτελεί, μετά τον τουρισμό, την ναυαρχίδα της οικονομίας των νησιών μας. Οι πολύ καλές γνώσεις του σχετικά με τον ενεργειακό τομέα έδωσαν στον κ. Καλαφάτη να καταλάβει ότι το πάντρεμα με προϋποθέσεις των ενεργειακών με τον πρωτογενή τομέα μπορεί να φέρει ακόμη ένα οικονομικό θαύμα για το νησί μας. Ο κ. Φαραντούρης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σχεδιάζει να συναντήσει και άλλους εκπροσώπων παραγωγικών φορέων στο νομό μας και να τους αναλύσει το σχέδιο που θα φέρει πάλι τον πρωτογενή τομέα σε θέση πρωταγωνιστή στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed