Έθεσε θέμα του τουρισμού της Αθήνας ο Παύλος Γερουλάνος στο Δ.Σ.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έθεσα ζήτημα για το αν η πρωτεύουσα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το κύμα των επισκεπτών ενόψει της τουριστικής περιόδου.
«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει Αθηναία ή Αθηναίος που να μην έχει αντιληφθεί και να μην έχει χαρεί για τις φετινές προβλέψεις του τουρισμού. Μετά από τρία χρόνια δύσκολα για τον κόσμο του τουρισμού, αν αυτά που ακούμε αληθεύουν, η Αθήνα θα έχει μια από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν που έχει δει ποτέ. Το ερώτημα όμως είναι αν η πόλη είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το κύμα επισκεπτών που προβλέπουν οι ειδικοί». Ειδικότερα, ανέλυσα 7 κομβικούς τομείς τόσο για την καθημερινότητα των πολιτών όσο και για την εμπειρία των επισκεπτών, που θα καθορίσουν τη διεθνή εικόνα της πόλης στην περίοδο που έχουμε μπροστά μας.
1. Δημόσιες υποδομές Υγείας
2. Αστικές Συγκοινωνίες
3. Κατάσταση σε πάρκα και άλση
4. Τραπεζοκαθίσματα
5. Τουριστικά λεωφορεία και στάθμευση
6. Υποδομές (νερό, σκίαση) σε αξιοθέατα
7. Έργα για τον Μεγάλο Περίπατο
Στην προεκλογική εκστρατεία, ο Δήμαρχος είχε δανειστεί μια φράση από τον Γιάννη Ρέτσο, πρόεδρο του ΣΕΤΕ, ότι όταν μια πόλη είναι καλή για τους κατοίκους της, είναι καλή για τον τουρισμό. Με άλλα λόγια, αν η Αθηναία και ο Αθηναίος νιώθουν ότι η πόλη λειτουργεί καλά και εξυπηρετεί τις ανάγκες τους, τότε και οι τουρίστες θα έχουν μία καλή εμπειρία. Νομίζω ότι αυτή η φράση που υιοθέτησε ο Δήμαρχος πρέπει να προκαλέσει πανικό στον ίδιο και τους αντιδημάρχους του.

Παύλος Γερουλάνος
Δημοτικός Σύμβουλος Αθηνών

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed