Γιώργος Καλιτσουνάκης: «Η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα ούτε στα εύκολα, οι δημότες θα ζητήσουν κάτι διαφορετικό το 2023»

Δεδομένου ότι πλέον έχει διαμορφωθεί ένας διπολισμός στην περιοχή μας με βασικούς αντιπάλους την νυν δημοτική αρχή του Θεόφιλου Μιχαλάτου και την δυναμική όπως εμφανίζεται παράταξη “Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον ” με επικεφαλή τον Νίκο Ανουσάκη μία συνέντευξη με τον πρώην Λιμενάρχη Κεφαλονιάς Γιώργο Καλιτσουνάκη έχει τη δική της σημασία και δίνει το στίγμα των πολιτικών δρώμενων αυτή την περίοδο στον τόπο μας.

Συνέντευξη στον Ξενοφώντα Ευαγγελάτο

Ο Γιώργος Καλιτσουνάκης μπορεί να έχει καταγωγή από την Κρήτη, ωστόσο η παρουσία του στο Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς από το 1981 έως και το 2016 που βγήκε στην σύνταξη τον κάνει πιο Κεφαλλονίτη από μερικούς συμπολίτες μας. Υπηρέτησε με ήθος το Λιμενικό Σώμα και από την συνταξιοδότησή του και μετά ασχολήθηκε με τα κοινά. Ήταν υποψήφιος στις εκλογές του 2019, ενώ αναμένεται να επιχειρήσει ξανά στις δημοτικές εκλογές του 2023. Μια συζήτηση μαζί του πάντα έχει το δικό της ενδιαφέρον.
-Κύριε Καλιτσουνάκη ποιός είναι ο λόγος που μπαίνετε μπροστά στην αναμέτρηση για το Δήμο Αργοστολίου και γιατί θεωρείτε ότι η δημοτική αρχή Μιχαλάτου πρέπει να φύγει;
«Θεωρώ πως η δημοτική αρχή του κ. Μιχαλάτου διέψευσε τις προσδοκίες των περισσοτέρων, καθώς διαπιστώνω με θλίψη ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και στα απλά και βασικά θέματα. Ενδεικτικά αναφέρω το θέμα των ναυαγοσωστών που υπάρχει περίπτωση και φέτος “να μην ξεκινήσουν στην ώρα τους” και να έχουμε και πάλι τα περσινά φαινόμενα με την δυσφήμηση του νησιού και τα πρόστιμα ή την εικόνα του λιμανιού ή ακόμα και του Φάρου των Αγίων Θεοδώρων που δεν μπορούν να πάρουν μια απλή άδεια από την Υπηρεσία Φάρων για βαφή και ευπρεπισμό. Συγνώμη αλλά αν δεν μπορούν να κάνουν αυτά τα εύκολα πως μπορούμε να περιμένουμε κάτι για τα σοβαρά ζητήματα πόσο μάλλον που η θητεία τους βαίνει προς το τέλος της».
-Κάποιοι όμως σας κατηγορούν πως τον δεύτερο γύρο του 2019 στηρίξατε υπόγεια τον κ. Μιχαλάτο…
«Το 2019 ήταν μια άλλη εκλογική αναμέτρηση και έγιναν πολλά από πολλές πλευρές και κάποιοι δεν σεβάστηκαν πρόσωπα και καταστάσεις. Σήμερα έχουμε 2022, πάμε σε μία παντελώς καινούργια εκλογική αναμέτρηση με τους παλιούς πρωταγωνιστές να έχουν αποσυρθεί και μας περιμένει μία έντονη πολιτική σύγκρουση οπότε δεν περισσεύει χρόνος για “κλάψες”, παραπονάκια κι άλλα σχετικά που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν καμία σημασία πια και απασχολούν μόνο ηλικιωμένους στα καφενεία».
-Πιστεύετε πως η νέα παράταξη “Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον” μπορεί να κάνει την μεγάλη ανατροπή και αναλάβει τον Δήμο Αργοστολίου;
«Ακράδαντα το πιστεύω. Γι΄αυτό άλλωστε και μετέχω και γι΄αυτό βλέπετε πρόσωπα με διαδρομή κι εμπειρία όπως ο Νίκος Παπαδάτος, ο Μιχάλης Μαρκάτος, ο Μάκης Παπαναστασάτος, ο Μενέλαος Τουμαζάτος, ο Γιώργος Τζωρτζάτος, η Αθηνά Αυγουστάτου να είναι μέλη της νέας αυτής πολιτικής ομάδας και να συνδιαμορφωνούν την στρατηγική της ακριβώς επειδή όλοι πιστεύουμε κι εκτιμούμε ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων θα ζητήσει κάτι διαφορετικό και κάτι πιο προσιτό στην νοοτροπία της και τις ανάγκες της από την παράταξη Μιχαλάτου».
-Ποιές θα είναι οι προτεραιότητές σας αν εκλεγείτε ως παράταξη κι αναλάβετε τα ηνία του Δήμου Αργοστολίου;
«Αύξηση του θαλάσσιου τουρισμού με διαμόρφωση σύγχρονων λιμενικών εγκαταστάσεων σε Αργοστόλι και Πόρο με άμεσες επεμβάσεις όπως π.χ. την κατεδάφιση του παλιού Τελωνείου και την απομάκρυνση των “κοντέινερ” με ταυτόχρονη ανέγερση σύγχρονου κτιρίου υπηρεσιών Λιμένα. Επικαιροποίηση των ΖΟΕ (Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου), στελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών για την ανάπτυξη π.χ. Πολεοδομία, πίεση για λειτουργία ΜΕΘ (Μονάδας Εντατικής Θεραπείας) όπως συμβαίνει σε γειτονικά νησιά».

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed