Εκλογές από την βάση για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη της Κ.Ε στις 15 Μαΐου

Την Κυριακή 15 Μαΐου ψηφίζουμε για την ανάδειξη Προέδρου και μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Η διαδικασία των εκλογών θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ και περιλαμβάνει ταυτόχρονα δύο ψηφοφορίες σε τρεις διαφορετικές κάλπες.
Μία για την εκλογή Προέδρου και μία για την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής για τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη και μία ακόμα για τον Πρόεδρο και τα νέα. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 4 συνολικά εκλογικά κέντρα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη:
Στο Αργοστόλι, στο Επιμελητήριο (αίθουσα εκδηλώσεων),
Στο Ληξούρι, στο Δημαρχείο (αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ),
Στην Σάμη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Ευφημίας,
Στην Ιθάκη, στο ΚΑΠΗ Ιθάκης (αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ)
Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή Προέδρου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παλιά και νέα. Επίσης δικαίωμα να ψηφίσουν για την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21.03.2022.
Για την εκλογή του Προέδρου μπορούν να ψηφίζουν εκτός από όσους έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21.03.2022 και όσοι/όσες εγγραφούν ως μέλη στο κόμμα μέχρι και την ίδια ημέρα των εκλογών, καταθέτοντας αίτηση στην Εφορευτική Επιτροπή του εκλογικού τμήματος όπου προσέρχονται να ψηφίσουν.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αποτελείται από 300 μέλη, η εκλογή των οποίων γίνεται ανά Περιφέρεια σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και για το δικό μας των Ιονίων Νήσων μπαίνουν μέχρι 2 σταυροί.
Δίνεται επίσης η δυνατότητα τα μέλη να ψηφίσουν κι αν ακόμα δεν βρίσκονται εκείνη την ημέρα στον τόπο διαμονής τους αλλά σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο εντός όμως της ίδιας περιφέρειας. Τα νέα μέλη επίσης που επιθυμούν να εγγραφούν την ημέρα των εκλογών, μπορούν να το κάνουν και να ψηφίσουν για τον Πρόεδρο σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας και σε οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια. Οι υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή στην περιφέρεια μας είναι:

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
ΒΑΡΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΓΚΙΒΕΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΓΚΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΟΝΙΔΗ ΜΑΡΙΑ
ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΚΑΚΑΒΙΤΣΑΣ ΦΟΙΒΟΣ- ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΛΟΥΚΑΝΑΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΤΑΡΑΣΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
Η μαζική συμμετοχή στην εκλογή Προέδρου και Κ.Ε. από τη βάση, στις 15 Μαΐου, θα ανοίξει το δρόμο να καταστεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ένα διαφορετικό, ανοιχτό, ελκυστικό και πιο σύγχρονο κόμμα στην πορεία προς τη νέα διακυβέρνηση. Με αυτή τη διαδικασία τα μέλη του κόμματος αποκτούν απευθείας και χωρίς διαμεσολαβήσεις τη δύναμη να αποφασίζουν για τη συλλογική τους ηγεσία.
Καλούμε λοιπόν τα μέλη, τους φίλους του κόμματος και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους που θέλουν η συμμετοχή τους να έχει νόημα, καθώς θα συνδιαμορφώνουν τις κρίσιμες αποφάσεις, να έρθουν κοντά μας και να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές της επόμενης Κυριακής.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed