Μάκης Παπαναστασάτος προς Αριστοτέλη Μπατιστάτο: «Στους πόσους θανάτους τροφίμων του Γηροκομείου θα σκεφτείτε, ως διοίκηση, την παραίτηση σας;»

Κύριε Αριστοτέλη Μπατιστάτε, δεδομένου ότι στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου είναι σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για το κάτω από ποιές συνθήκες απεβίωσαν πέντε τρόφιμοι του ιδρύματος, θα περίμενα να είστε πιο σεμνός και πιο προσεκτικός στον δημόσιο λόγο σας.
Βεβαίως και έχετε το τεκμήριο της αθωότητας και εμείς θα τοποθετηθούμε κατόπιν των συμπερασμάτων της Ελληνικής Δικαιοσύνης, πλην όμως καλό θα ήταν να είστε πιο μετρημένος συναισθανόμενος την σοβαρότητα των καταστάσεων. Αλήθεια στον δικό σας κώδικα τιμής, πολύ περισσότερο που είστε πρώην στρατιωτικός, σε πόσους θανάτους τροφίμων παραιτείστε; Σας δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε τα δρώμενα στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου ακριβώς επειδή υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία λόγω της παρουσίας ηλικιωμένων και ανήμπορων ανθρώπων, τους οποίους οφείλετε νομικά και ηθικά να προστατεύετε και αυτοί δεν θα λειτουργήσουν ως “ασπίδα προστασίας σας” καθώς δεν τα “βάζουμε” με αυτούς ούτε με το προσωπικό, όπως ψευδώς και συκοφαντικώς διαδίδετε, αλλά με την “αμαρτωλή” διοίκησή σας. Και είναι “αμαρτωλή” η διοίκηση σας διότι:
Α) Ενώ το ίδρυμα είναι πάμπλουτο (διαθέτει 3,5 εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα) το εμφανίζετε επικοινωνιακά σαν να έχει “ανάγκη ελεημοσύνης” ευχαριστώντας το κοινό για την προσφορά πχ δυο ταψιών γαλακτομπούρεκων ή μερικών κουτιών γάλα!
Β) Επί μακρό χρονικό διάστημα αρνιόσασταν επίμονα να εφαρμόσετε τον Νόμο και να καταθέσετε τα εκατομμύρια ευρώ του ιδρύματος στην Τράπεζα της Ελλάδας διαδίδοντας πως τάχα σε αυτήν περίπτωση θα τα κατασχέσει το Ελληνικό Κράτος για να πληρώσει τα μνημόνια. Τελικά αναγκαστήκατε να εφαρμόσετε τον Νόμο για να μην πάτε κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, όπως ομολόγησε δημόσια ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλαος Βαλλιανάτος και φυσικά τα χρήματα ουδέποτε τα πήρε το Ελληνικό Δημόσιο και η σχετική προπαγάνδα σας αποδείχτηκε εκ του πονηρού.
Γ) Λειτουργείτε ένα ίδρυμα χωρίς άδεια λειτουργίας θεωρώντας προφανώς “ηλίθιους” την προηγούμενη Δημοτική αρχή που δεν το έπραξε αυτό, σεβόμενη τον Νόμο. Δεν ήμασταν ηλίθιοι κ. Μπατιστάτε, ξέραμε και εμείς να κάνουμε τους “τσαμπουκάδες”, από την άλλη όμως επιλέξαμε να μην καταργήσουμε την οργανωμένη Πολιτεία και τους κανόνες της.
Μιας όμως που εσείς το κάνατε, πουλώντας αυτοδιοικητική τρέλα εις βάρος των τροφίμων, έπρεπε τουλάχιστον να ξέρετε ότι για να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος αριθμός προσωπικού η διαδικασία των προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων θα μπλοκαρίζοταν λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας και οφείλατε να γνωρίζατε την εναλλακτική οδό της πρόσληψης υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι Δ Ο Χ) με αντίτιμο  ή την δημοπρασία παροχής προσωπικού ορισμένου χρόνου. Γι αυτό δηλαδή έχει μπλοκαριστεί η διαδικασία της αδειοδότησης του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, διότι αποδεχτήκατε τραγικά ανεπαρκείς και άσχετοι ως προς την Δημόσια Διοίκηση. Για να καλύψετε λοιπόν την δική σας άγνοια, αδράνεια και αναποτελεσματικότητα το έχετε ρίξει στο… τσάμικο και σας φταίει το σύστημα πουλώντας σανό από τα ΜΜΕ του ολιγάρχη φυσικά.
Υ.Γ. Μήπως κατόπιν των παραπάνω, πρωτοφανών για την ζωή του ιδρύματος, θα ήταν καλό η διοίκησή σας συνολικά να παραιτηθεί μήπως βρεθούν ικανοί και σύννομοι αντικαταστάτες που θα αποκαταστήσουν το κύρος του Ιδρύματος και θα προσφέρουν πραγματικές υπηρεσίες στους τροφίμους;

Γεράσιμος Παπαναστασάτος
Δικηγόρος
Στέλεχος της δημοτικής παράταξης “Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον” με επικεφαλής τον Νίκο Ανουσάκη

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed