Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού στο συνέδριο FVW Workshop

Στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε το συνέδριο FVW Workshop από 8 έως 12 Μαίου, με την συμμετοχή τουλάχιστον 40 Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων και εκπροσώπων γερμανικών μέσων ενημέρωσης.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν μεταξύ των συνδιοργανωτών και κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου της 11ης Μαϊου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεροφερειάρχη Τουρισμού και Πολτιισμού, κο Αλέξανδρο Αλεξάκη. Το FVW, το μεγαλύτερο ΜΜΕ για τον Τουρισμό στη Γερμανία, συνδιοργανώνει το fvw workshop με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Κέρκυρας, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Κέρκυρας και άλλους φορείς του τόπου. Στο πλαίσιο των εργασιών του Workshop οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία του νησιού, τις επιρροές της αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και επισκέψεις σε ξενοδοχειακές μονάδες, ώστε να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το προσφερόμενο ξενοδοχειακό προϊόν του νησιού, εντός και εκτός πόλης.
Ο κος Αλεξάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην τουριστική προοπτική της Περιφέρειας Ιονίων, ειδωμένης μέσα από το πρίσμα της ισόρροπης ανάπτυξης και των οριζόμενων στην χάρτα για τον βιώσιμο τουρισμό, όπως εξειδικεύεται στο Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στους στόχους της Αναπτυξιακής “Ευρώπη 2030”. Όπως ανέφερε ο κος Αλεξάκης η τουριστική ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας πρέπει να αποτελεί πλέον βασική μας στόχευση, καθώς χρέος μας είναι να παρέχουμε την ευκαιρία και στις επόμενες γενιές να δημιουργήσουν τις δικές τους αναμνήσεις σε ένα υγιές περιβάλλον, χτίζοντας το δικό τους θεραπευτικό πλέγμα.
Ομιλητές του συνεδρίου ήταν οι κκ: Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος ΕΟΤ, Αρετή Πρίνου, Υποδιευθύντρια ΕΟΤ Γερμανίας, Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος ΞΕΕ – Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου, Αλεξάνδρα Ανδριώτη, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρα, Κατερίνα Πολλάτου, Διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης Fraport, Heiko Brix, Head of Touristic Offer Management, Eurowings, Mr. Paul Schwaiger, Commercial Director, Condor, Mr. Benjamin Weidmann, Director Customer Offer and Trading, Eurowings Discover, Roland Gassner, Director Business Development, Travel Data + Analytics, Doreen Schwebe, Head of Local Product Management Sun & Beach, TUI, Mrs. Halina Strzyzewska, Group Head of Destination Greece and Cyprus, Alexander Trenks, Head of Flight, Ferien Touristik, Σπύρος Χαλικιόπουλος, Πρόεδρος AOCTA, Μανώλης Θέρμος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας.

Αλέξανδρος Αλεξάκης
Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed