Η παρέλαση σήμερα στο Αργοστόλι ήταν «κουτσουρεμένη» και υποτονική, λίγος κόσμος και ακόμη μια… υποχρέωση που βγήκε μπροστά στον Χαρδαλιά

Από τις πιο υποτονικές παρελάσεις των τελευταίων ετών ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αργοστόλι, στο πλαίσιο των εορτασμών της Ένωσης των νησιών μας με την Ελλάδα το 1864.
Ο κόσμος που παραβρέθηκε ήταν σαφώς λιγότερος από τις προηγούμενες φορές, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι από τους μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων απουσίαζαν πολλοί και παράλληλα δεν εμφανίστηκαν καθόλου οι μαθητές των Λυκείων της πόλης του Αργοστολίου. Η παρέλαση έγινε με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Αργοστολίου “Διονύσης Λαυράγκας” και της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλονιάς. Ο καιρός ήταν πολύ καλός, ωστόσο ο κόσμος της πρωτεύουσας φάνηκε να μην ενδιαφέρεται για την παρέλαση και προτίμησε άλλα πράγματα σήμερα. Ευτυχώς, που είχαμε και κρουαζιερόπλοιο και πολλοί επισκέπτες γέμισαν την πλατεία για να παρακολουθήσουν το θέαμα. Για πρώτη ίσως φορά όλη η τελετή… κρέμασε και πολλοί ήταν αυτοί που δυσανασχέτησαν περιμένοντας κάτω από την καυτό ήλιο. Στο τέλος της παρέλασης, με μήνυμά του, ο Υφυπουργός Άμυνας ευχαρίστησε όλους όσους έλαβαν μέρος για να τιμήσουν εκείνους που πρωτοστάτησαν και έδωσαν ακόμη και την ζωή τους για να γιορτάζουμε σήμερα την Ένωση των νησιών μας με την Ελλάδα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed