Επιμνημόσυνη δέηση στην Μητρόπολη και κατάθεση στεφάνων στην μνήμη των θυμάτων των Ελλήνων του Πόντου, που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους

Δεν τιμήθηκε όπως θα έπρεπε η μνήμη των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, των 350.000 και πλέον Ελλήνων του Πόντου που σφαγιάστηκαν από τα στρατεύματα του Μουσταφά Κεμάλ από το 1919 έως το 1922.
Στην Μητρόπολη σήμερα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του π. Σπυρίδωνος Πετεινάτου και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρου Τραυλού και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, Νικόλα Βαλλιανάτου. Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική είχαν παρουσία με εκπροσώπους τους. Στη συνέχεια τελέστηκε Τρισάγιο στο Μνημείο στον Κήπο του Νάπιερ και έγινε και η κατάθεση στεφάνων. Ωστόσο, αυτή η μέρα πηγαίνει όλο περισσότερο στο… σβήσιμο από την μνήμη μας, αφού σήμερα παρακολούθησαν την τελετή κυριολεκτικά τρεις και ο… κούκος. Η απουσία του Βουλευτή, αλλά και η απουσία μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχολιάστηκε δυσμενώς. Αιωνία η μνήμη στα θύματα που προκάλεσε ο σφαγέας των Ελλήνων του Πόντου, Μουσταφά Κεμάλ.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed