Μια ακόμη προσωπική ήττα υπέστη ο Βουλευτής μας, Παναγής Καππάτος, αναφορικά με την ενίσχυση της Αστυνομικής δύναμης του νομού μας, ψήφισμα από το Δ.Σ.

Δεν έχουν τελειωμό οι προσωπικές και κομματικές ήττες που υφίσταται ο Βουλευτής των νησιών μας, Παναγής Καππάτος, αναφορικά με το θέμα της ενίσχυσης της Αστυνομικής δύναμης Κεφαλονιάς-Ιθάκης, εν όψη της τουριστικής σεζόν.
Ο Παναγής Καππάτος ουσιαστικά ομολόγησε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε για να ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις του νομού μας, πόσο μάλλον τώρα που έχει ανοίξει η τουριστική σεζόν και έχουν ανέβει και οι ανάγκες του αεροδρομίου, αφού η Μεγάλη Βρετανία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει να γίνεται αυστηρός έλεγχος διαβατηρίων κατά την άφιξη πολιτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στο νησί μας. Αν και ο ίδιος ο Βουλευτής χαρακτήρισε το θέμα καθαρά πολιτικό και όχι υπηρεσιακό, στάθηκε ανίκανος να δώσει απαντήσεις τόσο στον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Κώστα Γρηγορόπουλο, όσο και στους Δημοτικούς Συμβούλους για το χάλι της Κεφαλονιάς. Ο κ. Γρηγορόπουλος ανέλυσε το θέμα όσο πιο σωστά μπορούσε παραθέτοντας αριθμούς, οι οποίοι αποδείχθηκαν αμείληκτοι. Ο κ. πρόεδρος τόνισε ωστόσο ότι η κατάσταση δεν διαφέρει και πολύ από τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο το μεγάλο αγκάθι λέγεται Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς, του οποίου οι απαιτήσεις αυξήθηκαν. Χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορόπουλος ανέφερε πως το αεροδρόμιο εξυπηρετείται από 2 και όχι 3 βάρδιες, έχοντας έξι άτομα η βάρδια αντί για 15 που λέει το πρωτόκολλο. Τόνισε επίσης ότι από τις 186 οργανικές θέσεις του Αργοστολίου είναι καλυμμένες μόνο οι 126.
Αυτό όμως που ενόχλησε περισσότερο και άναψε τα αίματα εντός της αίθουσας ήταν η παραδοχή ότι φέτος στην Ζάκυνθο μετακινήθηκαν 42 άτομα για να ενισχύσουν την εκεί Αστυνομική Διεύθυνση, την ίδια ώρα που στην Κεφαλονιά έχουν έρθει μόλις 3 αστυνομικοί με απόσπαση και 12 δόκιμοι που δεν έχουν καμία πείρα σε κανέναν τομέα. Ο κ. Καππάτος μπορεί να μίλησε για ασφάλεια στην Κεφαλονιά ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, ωστόσο ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ανάμεσά τους και ο Νίκος Ανουσάκης τόνισε ότι ότι αυτή η ασφάλεια μπορεί να ανατραπεί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τα συνεχόμενα και πιο συχνά επεισόδια βίας που βιώνει κυρίως το Αργοστόλι από νεαρά άτομα. Τόσο ο Δήμαρχος, Θεόφιλος Μιχαλάτος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης στήριξαν τους αστυνομικούς και τις υπερβάσεις που κάνουν, αλλά εμμέσως πλην σαφώς άφησαν να εννοηθεί ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο Βουλευτής δεν κάνουν αυτά που πρέπει για να γίνει η κατάσταση καλύτερη. Το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς-Ιθάκης, ενώ πρόσθεσε σε αυτό και την ανάγκη δημιουργίας ξεχωριστού Αστυνομικού Τμήματος στο αεροδρόμιο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed