Μπήκε πάλι μπροστά ο Αλέξανδρος Παρίσης αναφορικά με την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο νησί μας, επικοινωνία και… γκάζια στον Υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο

Το πρόβλημα με την στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς-Ιθάκης είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία όπου και σε μνημόνια είμαστε και ο τουρισμός στα νησιά μας έχει ανέβει.
Φέτος το πρόβλημα φαίνεται να επιδεινώνεται, σύμφωνα με αυτά που ανέφερε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων, Κώστας Γρηγορόπουλος, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου. Το μείζον θέμα για τους υπάρχοντες αστυνομικούς (καλύπτουν των 60% των οργανικών θέσεων) είναι η λειτουργία του αεροδρομίου μας, αλλά και σε μικρότερη κλίμακα η… αστάθεια που φαίνεται να υπάρχει στους δρόμους τους Αργοστολίου, με ομάδες νεαρών να δημιουργούν συχνά-πυκνά επεισόδια. Δυστυχώς, κατά την χθεσινή συνεδρίαση ο Βουλευτής του νομού μας, Παναγής Καππάτος, δεν κατάφερε να δώσει βοήθεια στους αστυνομικούς μένοντας σε επισημάνσεις και παραδεχόμενος ότι το θέμα είναι πολιτικό, αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Ο πρώην Δήμαρχος Κεφαλονιάς και νυν πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ, Αλέξανδρος Παρίσης, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να δώσει λύση (ίσως όχι ολοκληρωμένη), αλλά έστω αυτό που μπορεί να γίνει για να ελαφρύνει την κατάσταση.
Ο κ. Παρίσης συνάντησε τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος είχε επισκεφτεί τις προηγούμενες ημέρες την Κεφαλονιά και πήρε κάποιες διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα προταχθεί ενώπιον του Υπουργού. Παράλληλα ο κ. Παρίσης προσπάθησε και τελικά τα κατάφερε να έχει επικοινωνία με τον ίδιο τον αρμόδιο Υπουργό, τον Τάκη Θεοδωρικάκο, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας φάνηκε να ακούει τις εκκλήσεις του προέδρου της ΠΕΔΙΝ, που του έβαλε και μερικά… γκάζια και εντός των ημερών να δώσει κάποια λύση. Θυμίζουμε ότι αυτόν τον μήνα στη Ζάκυνθο του Βουλευτή Ακτύπη αποσπάστηκαν 42 αστυνομικοί, την ώρα που στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη του Βουλευτή Καππάτου αποσπάστηκαν μόλις 3 και 12… δόκιμοι. Ας ελπίσουμε ότι η επιρροή του κ. Παρίση στον κ. Θεοδωρικάκο θα αποφέρει καρπούς και η Αστυνομική Διεύθυνση του νομού μας θα επανδρωθεί καλύτερα ενόψη της τουριστικής σεζόν.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed