Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα (30-05/05-06) στην Περιφέρεια

Τις δράσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, οι οποίες θα λάβουν χώρα σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Λευκάδα και Ιθάκη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής «Πράσινης» Εβδομάδας (30 Μαΐου – 5 Ιουνίου) κι ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2022 (Κυριακή 5 Ιουνίου), παρουσίασαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Χωροταξίας, Σπύρος Ιωάννου, σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου Κερκυραίων στο Φαληράκι, το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Μαΐου 2022.

Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την Περιφερειακή Αρχή, αλλά και την ίδια προσωπικά, η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και της ομαλής / επιτυχημένης μετάβασης στη νέα εποχή της αειφορίας όλων των τοπικών κοινωνιών τονίζοντας τη σημασία αυτών των προκλήσεων για τις τουριστικές περιοχές.

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συντάσσεται με τη μεγάλη πρόκληση και την κινητοποίηση που κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιτευχθεί η Συμφωνία για το Κλίμα και στέλνει το μήνυμα ότι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μάς καλεί όλους να συνεργαστούμε, να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας και να προστατέψουμε τον φυσικό μας πλούτο, βασικό παράγοντα αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.
Συνοπτικά το πρόγραμμα των δράσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής «Πράσινης» Εβδομάδας, το οποίο παρουσίασε αναλυτικά στη συνέντευξη Τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Χωροταξίας, Σπύρος Ιωάννου, έχει ως εξής:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα 30/05-05/06/2022 και Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 05/06

Έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης για τη σημασία της ανακύκλωσης. Διανομή ενημερωτικού υλικού σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) και σχετικές δράσεις στις έδρες των Π.Ε.

30/05/2022. Κέρκυρα, στο εξωτερικό περιστύλιο του Ανακτόρου των Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου, ώρα 20.30 μ.μ. Εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Δρακάτο, Ομότιμο Ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με θέμα : “Σύγχρονες τάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος: Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και Πάρκα Σκοτεινού Ουρανού”.

31/05/2022. Κέρκυρα, στον Κήπο του Λαού, ώρα 19.30 μ.μ. Εκδήλωση «Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης» με θέμα: Ανακύκλωσε τώρα, σώσε το αύριο των νησιών! #ενημερώσου #ανακύκλωσε.

01/06/2022. Κέρκυρα, στον ΝΑΟΚ, ώρα 11.00 π.μ. Υποθαλάσσιος και παράκτιος καθαρισμός ΝΑΟΚ.
Παρόμοιες δράσεις και σε άλλα νησιά.

01/06/2022. Λευκάδα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας στο Διοικητήριο, ώρα 19.00 μ.μ. Εκδήλωση «Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης» με θέμα: Ανακύκλωσε τώρα, σώσε το αύριο των νησιών! #ενημερώσου #ανακύκλωσε.

02/06/2022. Κεφαλλονιά, στον εξωτερικό χώρο του Διοικητηρίου Αργοστολίου, ώρα 19.30 μ.μ. Εκδήλωση «Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης» με θέμα: Ανακύκλωσε τώρα, σώσε το αύριο των νησιών! #ενημερώσου #ανακύκλωσε.

03/06/2022. Κέρκυρα, Ημερίδα στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, ώρα 19.00 μ.μ., με θέμα: «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ. Προστατεύουμε τον φυσικό μας πλούτο», σε συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Κέρκυρας, με το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό & την Αειφόρο Ανάπτυξη, το δίκτυο BLUECYCLE , το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα και live streaming για συμμετοχή όλων των Π.Ε. και των φορέων. Ενημέρωση τουριστικών φορέων και άλλων επιχειρηματιών ενόψει της τουριστικής περιόδου και της υπερκατανάλωσης που αναμένεται.

03/06/2022. Ιθάκη, στην κεντρική πλατεία Βαθύ, ώρα 19.30 μ.μ. Εκδήλωση «Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης» με θέμα: Ανακύκλωσε τώρα, σώσε το αύριο των νησιών! #ενημερώσου #ανακύκλωσε.

03/06/2022. Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου. Ποδηλατοδρομία με θέμα: «Ποδήλατο για ευεξία και εξοικονόμηση ενέργειας»

04/06/2022. Ζάκυνθος, στην Πλατεία Αγίου Μάρκου, 19.30 μ.μ. Εκδήλωση «Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης» με θέμα: Ανακύκλωσε τώρα, σώσε το αύριο των νησιών! #ενημερώσου #ανακύκλωσε

05/06/2022. Κέρκυρα, ώρα 09.30-11.30 π.μ. «Ανακαλύπτω το περιβάλλον». Περίπατος στο ανάκτορο του Μον Ρεπό και ξενάγηση του βιοτόπου και της Ιστορίας του τόπου, σε συνδιοργάνωση με τον Πεζοπορικό – Ορειβατικό Σύλλογο Κέρκυρας και την Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Κέρκυρας.

Σημειώνεται ότι δράσεις υλοποιούνται παράλληλα σε όλα τα Επτάνησα, στο πλαίσιο «Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην ΠΙΝ», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020».
Με τη συνεργασία:
– του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE),
– του δικτύου BLUE CYCLE,
– του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα,
– του Λιμενικού Σώματος στις Π.Ε.,
– του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (τοπικό τμήμα Κέρκυρας),
– του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κέρκυρας (τοπικό τμήμα Κέρκυρας),
– Περιπατητικών Συλλόγων,
– Συλλόγων Ξεναγών,
– ΝΑΟΚ,
– Εθελοντών δυτών,
– Επιμελητηρίων,
– Εμπορικών Συλλόγων,
– Ενώσεις Ξενοδόχων και Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed