Τα πρότυπα της συμφοράς…

Καταβάλω φιλότιμες προσπάθειες να καταλάβω τον κόσμο που ζω αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρνω. Τα τελευταία μάλιστα 20 χρόνια έχω πελαγώσει. Νοιώθω σα να έχω έρθει από άλλο πλανήτη!
Παλιά το φαινόμενο το έλεγαν «το χάσμα των γενεών», δηλαδή την αδυναμία των παλαιών να καταλάβουν τους νέους. Εγώ, σήμερα, το ονομάζω το χάσμα μεταξύ της λογικής και της παράνοιας. Πώς είναι δυνατόν να καταλάβεις πράγματα που έχουν εντελώς ξεφύγει. Πώς είναι δυνατόν να καταλάβεις όλα αυτά τα τρελά, τα απερίγραπτα εξωφρενικά; Στο όνομα του (κακώς νοούμενου) εκσυγχρονισμού των αντιλήψεων έχουν φθάσει στο σημείο να στήνουν στα έξη μέτρα τη λογική, τους ηθικούς φραγμούς, και ότι έχει σχέση με την καλαισθησία! Και δεν είναι μόνο αυτό! Όποιος διαφωνεί με τις απαράδεκτες θέσεις τους στοχοποιείται και χαρακτηρίζεται αναχρονιστικός! Με άλλα λόγια ή υποτάσσεσαι στις εξωφρενικές αντιλήψεις και δοξασίες της μειονότητας ή σε διώκουν νομικά και μπαίνεις σε περιπέτειες! Δε λέω, βρε παιδί μου. Να δεχτώ, αίφνης, τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις. Θέλεις να’ σαι διαφορετικός. Με γεια σου με χαρά σου. Βγάλε τα μάτια σου και ότι άλλο θέλεις στο σπίτι σου και μη με προκαλείς με τις συμπεριφορές σου σε δημόσιους χώρους. Και κυρίως μην προσπαθείς να επιβάλεις τις προτιμήσεις και ιδιαιτερότητές σου σε άλλους.
Θυμάμαι τα όσα διαδραματίστηκαν σε μια πρόσφατη «παρέλαση υπερηφάνειας» στο Σύνταγμα. Δύο τρεις ξεβράκωτοι και μακιγιαρισμένοι σαν καραγκιόζηδες έκαναν διάφορες απρεπείς χειρονομίες μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και δεν άνοιξε μύτη. Αν ένας, για παράδειγμα μεθυσμένος, έκανε κάτι τέτοιο θα κατέληγε στο αυτόφωρο και θα καταδικαζόταν για προσβολή δημοσίας αιδούς και εθνικών συμβόλων! Δέχομαι η πλειοψηφία να ανέχεται τις όποιες ιδιαιτερότητες της μειοψηφίας. Εκείνο που δεν ανέχομαι είναι τη δικτατορία που η μειοψηφία θέλει να επιβάλει στην πλειοψηφία! Ο δυτικός κόσμος βρίσκεται σε ηθική διολίσθηση. Οι λίγοι δημιουργούν λόμπι και πιέζουν τις πολιτικές ηγεσίες των χωρών να εγκρίνουν και να προστατεύουν με νόμους πράγματα αφύσικα. Και αφού εξασφαλίσουν ότι ο νόμος είναι με το μέρος τους οι λίγοι σιγά, σιγά υποτάσσουν τους πολλούς. Δεν τολμάς να εκφράσεις τη δική σου άποψη γιατί θα βρεθείς αντιμέτωπος με το νόμο. Στην προσπάθειά τους να φιμώσουν τους πολλούς, οι λίγοι έχουν σύμμαχους τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που προβάλλουν ότι τρελό, στραβό και ανάποδο μπορεί κανείς να φανταστεί παρουσιάζοντας, στα μάτια κυρίως των νέων, ως… «ορθά» τα λανθασμένα. Προωθώντας δηλαδή πρότυπα της συμφοράς!
Δείτε, για παράδειγμα, τι συμβαίνει στη Γιουροβίζιον που υποτίθεται ότι είναι η κυψέλη της μουσικής και του πολιτισμού της Ευρώπης. Αντί για μέλισσες φιλοξενεί και εκτρέφει σφήκες! Με ελάχιστες εξαιρέσεις, αυτά που προβάλλονται είναι υποκουλτούρα της χειρότερης μορφής. Άνδρες να φιλούν άνδρες, κοπελιές να επιδεικνύουν τα κάλλη τους με τον πιο ακαλαίσθητο, τον πιο άσεμνο τρόπο, χορευτές και χορεύτριες που θυμίζουν αφρικανικές ζούγκλες περασμένων αιώνων, συνθέσεις που σήμερα ακούς και αύριο έχεις ξεχάσει! Και μέσα σε αυτό τον πολιτιστικό βάλτο έχεις και κάποιους/ες που προσπαθούν να ακουστούν με αμφιέσεις σαν και αυτή του Μπίλι Πόρτερ σε καλλιτεχνική εκδήλωση στις ΗΠΑ! Το απόγειο της φαιδρότητας! Δεν πάμε καθόλου καλά και αν κάποιος δε βάλει χειρόφρενο στον κατήφορο που έχουμε πάρει, σύντομα το ανώμαλο θα θεωρείται ομαλό και το ομαλό ανώμαλο!

Γιώργος Μεσσάρης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed