Προσωρινή άδεια λειτουργίας του δρόμου προς την παραλία Κορώνι εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αργοστολίου, στις 25 Ιουλίου η τελική απόφαση

Μια μικρή και προσωρινή νίκη πέτυχαν σήμερα οι κάτοικοι της Κοινότητας Βαλεριάνου, αφού το Ειρηνοδικείο Αργοστολίου εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία Κορώνι πρέπει να μείνει ανοικτός έως τουλάχιστον στις 25 Ιουλίου.
Από χθες είχαν κατακλύσει το δικαστικό Μέγαρο Αργοστολίου οι κάτοικοι του Βαλεριάνου, στη συζήτηση για το άνοιγμα του δρόμου που οδηγεί στην παραλία Κορώνι, ένας δρόμος που σύμφωνα με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη του οικοπέδου από τον οποίο περνάει, δεν υπάρχει. Κατά την αίτηση λήψης απόφασης ασφαλιστικών μέτρων παραβρέθηκαν 96 κάτοικοι του χωριού και οι δικηγόροι Γιάννης Λυκούδης και Γιάννης Κουρούκλης. Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν από τους δύο9 δικηγόρους ο συγκεκριμένος αγροτικός δρόμος αποτελεί προέκταση της επαρχιακής οδού Αργοστολίου-Σκάλας και είναι ο μοναδικός που οδηγεί στη συγκεκριμένη παραλία. Το Δικαστήριο δέχθηκε εν μέρη τους παραπάνω ισχυρισμούς και προχώρησε σε απόφαση χορήγησης προσωρινής διαταγής, η οποία αναφέρει ότι ο δρόμος πρέπει να παραμείνει ανοικτός μέχρι τις 25 Ιουλίου, όπου θα συζητηθεί και πάλι το θέμα στο Ειρηνοδικείο Αργοστολίου. Μπορεί η νίκη των κατοίκων να είναι προσωρινή, ωστόσο μετά από χρόνια διαμάχης φαίνεται ότι η υπόθεση αυτή μπορεί να έχει αίσιο τέλος για τους κατοίκους της Κοινότητας Βαλεριάνου και τους επισκέπτες της παραλίας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed