Σοφία Μπεκατώρου: «Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και μια μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας»

Χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ότι ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας, που είχε καταγγείλει η Αμαλία για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν σε ηλικία 11 ετών, είναι αθώος για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριάς του, αλλά ένοχος μόνο για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.
Η Σοφία Μπεκατώρου που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο ελληνικό #metoo, «σπάζοντας» τη σιωπή της για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στο παρελθόν, βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα πλάι στην νεαρή κοπέλα και στην οικογένειά της. Αμέσως μετά την απόφαση των δικαστών, η Ολυμπιονίκης μας μέσω ενός βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ξέσπασε εμφανώς απογοητευμένη καθώς όπως είπε αυτή η απόφαση σηματοδοτεί την «μαυρίλα» του ελληνικού αθλητισμού, αλλά και των ανθρώπινων δικαιωμάτων! «Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και μια μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Το γεγονός όμως ότι ο εισαγγελέας, ο πρόεδρος της αίθουσας, οι αρχαιότεροι των δικαστών κι ένας ένορκος έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο τουλάχιστον δίνει μια ελπίδα ότι αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που δεν μένουμε στο θέαμα αλλά βλέπουμε την ουσία» έλεγε στο βίντεο που ανέβασε η Σοφία Μπεκατώρου. Στην λεζάντα της ανάρτησης η Σοφία Μπεκατώρου απευθύνθηκε στην ίδια την Αμαλία και έγραψε χαρακτηριστικά: «Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι. Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας, αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν. Η απόφαση δεν αλλάζει την αλήθεια σου».

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed