Χοροί και πανηγύρια μετά από τρία χρόνια και πάλι στα Φωκάτα, έκαψαν τον «Κούτσουνα» στον Αη Γιάννη και πήρε… φωτιά ολόκληρη η περιοχή

Χρειάστηκε να περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια για να ζωντανέψει και πάλι η πλατεία του Αη Γιάννη των Φωκάτων, αφού λόγω του περιορισμού για τον covid 19 οι εορταστικές εκδηλώσεις είχαν όλες καταργηθεί.
Φέτος όμως ο αεικίνητος πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Φωκάς, έδωσε το σύνθημα της… αντεπίθεσης. Κάηκε το πελεκούδι από τον χορό και τα τραγούδια και το έθιμο του καψίματος του Κούτσουνα αναβίωσε. Ακολούθησε μεγάλο φαγοπότι και πολύς χορός από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, αλλά και από τους απλούς πολίτες, που μετά τον εγκλεισμό το έριξαν έξω. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί Μέγας Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος. Το παρών έδωσαν ο Βουλευτής του νομού, Παναγής Καππάτος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, η Αντιδήμαρχος Λειβαθούς, Κρυσταλία Μιχαλάτου και η πρόεδρος του Γηροκομείου, Άννα Ζαπάντη. Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια που γίνεται στα Φωκάτα, εξαίροντας την δυναμική που έχει αναπτύξει εδώ και 12 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή ο Νίκος Φωκάς. Επιστροφή στην κανονικότητα και έρχονται τα καλύτερα στη συνέχεια για τα Φωκάτα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed