«Αχνές» υποσχέσεις, χωρίς καμία χρονική δέσμευση και ο δρόμος Αργοστολίου-Πόρου, όπου είχαν υποσχεθεί πέρσι μένει στα χαρτιά και τις… αρχικές μακέτες

Τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, υποδέχθηκε σήμερα το νησί μας, με τους περισσότερους από τους κατοίκους να ελπίζουν ότι θα βγει όχι ένα, αλλά πολλά καλά από αυτή την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη για πρώτη φορά ως αρχηγός του κράτους.
Δυστυχώς, διαψεύσθηκαν και οι πιο αισιόδοξοι, αφού στις δηλώσεις του δεν πήρε καμία δέσμευση για τα «κοτσοέργα» που ανάγγειλε ότι θα γίνουν στο νησί μας, με τα «θα» να είναι πολλά και προεκλογικά. Ο κ. Πρωθυπουργός είχε πρώτο του σταθμό τα Κοκκύλια, όπου εν μέσω του δρόμου ενημερώθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό για την μελέτη που ολοκληρώθηκε αναφορικά με τον δρόμο Αργοστολίου-Πόρου. Φάνηκε να γνωρίζει το θέμα και όπως ο ίδιος δήλωσε, επειδή είναι λάτρης της Κεφαλονιάς, ξέρει από το κακό οδικό δίκτυο του νησιού. Παρόλα αυτά μετά την σύσκεψη που είχε στην Περιφέρεια με όλους τους υφυπουργούς που έφερε μαζί του, όλους τους Δημάρχους του νομού, με την Περιφερειάρχη, όλους σχεδόν τους Αντιπεριφερειάρχες της ΠΙΝ και τον Βουλευτή μας, φαίνεται ότι δεν πείστηκε πως το αρχικό σχέδιο της αναμόρφωσης του δρόμου Αργοστόλι-Πόρος είναι εφικτό. Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ απλά είπε πως θα βγει χρηματοδότηση από το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να γίνουν ήπιες παρεμβάσεις στον δρόμο, χωρίς να πειραχτεί ούτε ένα μέτρο εντός των οικισμών από τους οποίους περνάει. Δηλαδή, θα γίνουν δια πλατύνσεις εκτός των χωριών σε ορισμένα σημεία, αλλά εντός Βλαχάτων, Πάστρας, Μαρκόπουλου και των υπόλοιπων χωριών δεν θα κουνηθεί ούτε μια πέτρα. Αυτά που ακούγαμε για γέφυρες, σήραγγες και παρακάμψεις εκτός των χωριών αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες για όλους εκείνους που χρησιμοποιούν αυτόν τον δρόμο, ντόπιους και επισκέπτες.
Στις καλένδες έμειναν και τα δύο Νοσοκομεία του νησιού μας, αφού το Μαντζαβινάτειο θα γίνει ένα απλό Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας, ενώ αναφορικά με αυτό του Αργοστολίου ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι… επιτέλους πρέπει να λειτουργήσει η ΜΕΘ, αλλά δεν προσδιόρισε τον χρόνο που αυτό θα γίνει. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, μίλησε με τον διοικητή και τους εργαζομένους εκεί κάτω από άθλιες συνθήκες, αφού δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός, που έχει χαλάσει πριν από έναν μήνα περίπου. Στα γενικού ενδιαφέροντος θέματα ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να δώσει στους τέσσερις Δημάρχους του νομού μας να καταλάβουν πως όποιο έργο μπορεί να γίνει στο νησί αυτό περνάει μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο είναι ανταγωνιστικό. Καμία λέξη δεν ειπώθηκε από κανέναν για το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης του Αργοστολίου, τα έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν σε ολόκληρο τον νομού (οδικό δίκτυο κ.τ.λ.) και το μόνο που αρκέστηκε να πει ο κ. Πρωθυπουργός ήταν κάτι για αναβάθμιση των υδροδεξαμενών στα Τζαννάτα, ένα έργο που κατασκευάστηκε από πρωθυπουργίας του πατέρα του το 1992. Ο κ. Μητσοτάκης, μετά την σύσκεψη στην Περιφέρεια επισκέφτηκε τον χώρο του λιμανιού που γίνονται έργα (αγορά) και στη συνέχεια αναχώρησε για το Ληξούρι, προκειμένου να επιθεωρήσεις τις εργασίες στις Λαϊκές Κατοικίες, να επισκεφτεί τον Υπερίωνα και να περπατήσει στο Ληξούρι μιλώντας με τους κατοίκους.
Σημείωση: Θα ακολουθήσουν και άλλα πιο αναλυτικά ρεπορτάζ για την επίσκεψη στο νησί μας του κ. Μητσοτάκη

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed