Έλλειψη νερού σε κάποιες περιοχές της Κεφαλονιάς, έκκληση από την ΔΕΥΑΚ να σταματήσει η άσκοπη χρήση, η σπατάλη και η άδρευση για να βγει το καλοκαίρι

Η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι λόγω του καύσωνα των τελευταίων ημερών, καθώς και της παρατεταμένης ανομβρίας, παρατηρούνται αυξημένες καταναλώσεις νερού σε σχέση με τα προηγούμενα έτη σε όλες τις Δ.Ε. του νησιού και ιδιαιτέρως στις περιοχές Καραβόμυλος, Αγία Ευφημία και Έρισο του Δήμου Σάμης.
Λόγω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, είναι αναγκαίο να περιορίσουμε τη σπατάλη του νερού ώστε αυτό το καλοκαίρι να μη λείψει το νερό από κανένα σπίτι. Τα μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα 24 ώρες το 24ωρο, στα όρια τους, σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να μην υπάρχει έλλειψη νερού. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε τους δημότες να περιορίσουν την κατανάλωση του νερού στα απολύτως απαραίτητα και για αμιγώς υδρευτικούς σκοπούς και πρωτίστως για την κάλυψη ανθρώπινων αναγκών, ώστε να εξασφαλιστεί η επαρκής ποσότητα για όλους και να αποτραπεί ο κίνδυνος έλλειψής του. Η άσκοπη χρήση, όπως ο καθαρισμός αυλών, το πλύσιμο των πεζοδρομίων, το πλύσιμο των αυτοκινήτων και το αυθαίρετο πότισμα, οδηγούν τα συστήματα ύδρευσης στα όριά τους. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι το νερό αυτό στις περισσότερες περιοχές, προορίζεται για ύδρευση κι όχι για άρδευση. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό κι έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την εξοικονόμησή του. ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.

Ο Πρόεδρος
Σπαθής Σταύρος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed