Στο Βαλεριάνο αναζητείται… τουαλέτα και φιλότιμο, ο πρόεδρος της Κοινότητας υποχρέωσε αθλητές και θεατές να ψάχνουν δεντράκι για την ανάγκη τους

Έναν ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο βρήκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαλεριάνου να «τιμωρήσει» το Σύλλογο Απανταχού Βαλεριαναίων «Το Κορώνι», την ημέρα που διοργάνωνε τον Αγώνα Δρόμου «Φώκεια 2022».
Να κλειδώσει τις κοινόχρηστες τουαλέτες του Δημοτικού Καταστήματος, εμποδίζοντας την πρόσβαση στους δρομείς και γενικά στους παρευρισκόμενους. Αρκετοί μάλιστα από τους συμμετέχοντες μετά τα 8.300 μέτρα που είχαν ήδη τρέξει στον Γύρο του Ελειού, αναγκάστηκαν να τρέξουν μερικές εκατοντάδες ακόμη για ν’ ανακουφιστούν, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, βρίσκοντας το κατάλληλο δεντράκι που θα “φιλοξενούσε” την ανάγκη τους. Αυτό συμβούλευσαν να κάνει ακόμη κι ένας δρομέας που αισθάνθηκε αδιαθεσία, ζαλίστηκε και χρειάστηκε γιατρό. Απορημένοι και ενοχλημένοι κοιτούσαν οι ξένοι κυρίως τουρίστες, είτε ήταν επαγγελματίες δρομείς, είτε όχι. Αναμενόμενη βέβαια η συμπεριφορά του Κοινοτάρχη, αφού στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε κοινοποιήσει με αλλεπάλληλες αναρτήσεις πως ουδεμία στήριξη είχε πρόθεση να παράσχει το Κοινοτικό Συμβούλιο στον Σύλλογο του χωριού του που διοργανώνει τον Αγώνα. Ας εξηγήσει λοιπόν κάποιος στον αγαπητό Κοινοτάρχη:
α) είναι εκλεγμένος Πρόεδρος όλου του Βαλεριάνου και όλων των κατοίκων του, είτε τον ψήφισαν, είτε όχι, είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί μαζί τους.
β) θεσμικά και μόνο, οφείλει να υπηρετεί το συμφέρον του τόπου του και όχι να βάζει όποια εμπόδια μπορεί, σε μια κατά τ’ άλλα επιτυχημένη διοργάνωση των συγχωριανών του.
γ) οι τουαλέτες του Κοινοτικού Καταστήματος της περιοχής είναι κοινόχρηστες, δημόσιες. Δεν ζήτησε κανείς να διαθέσει την τουαλέτα του σπιτιού του, στην οποία προφανώς και μπορεί να βάλει όσες κλειδαριές επιθυμεί. Τι έχει να πει για το γεγονός ο «ιδιοκτήτης» του χώρου Δήμος Αργοστολίου;
Υ.Γ. Δικαιολογίες που θέλουν τον Κοινοτάρχη να ισχυρίζεται ότι οι τουαλέτες είναι κλειδωμένες λόγω βλάβης εδώ και ΤΡΙΑ χρόνια, ελέγχονται ως παιδαριώδεις. Εκτός αν πράγματι εδώ και τρία χρόνια που ανέλαβε τα ηνία του Βαλεριάνου, δεν βρήκε καθόλου χρόνο να τηλεφωνήσει σ’ έναν υδραυλικό. Είχε προφανώς άλλες προτεραιότητες κι άλλες… φούριες.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed