Παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα και περιφορά της εικόνας του Αγίου στο Αργοστόλι σε ανάμνηση των φοβερών σεισμών της Κεφαλονιάς το 1953

Με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Δημητρίου και πολλών ιερέων τελέστηκε σήμερα το βράδυ Ιερά Παράκληση στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Λιθόστρωτο.
Στη συνέχεια έγινε η καθιερωμένη λειτανία της εικόνας του Αγίου σε ανάμνηση του θαύματός Του, αλλά και στην μνήμη των θυμάτων του φοβερού σεισμού που χτύπησε την Κεφαλονιά την 12η Αυγούστου του 1953. Η πομπή πέρασε από την οδό Βύρωνος, διέχισε μέρος της παραλιακής και ανέβηκε την 21η Μαΐου για να καταλήξει στην πλατεία. Εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα και η εικόνα ακολούθησε τον δρόμο μέσω του πεζόδρομου της Βαλλιάνου προς τον Ιερό Ναό. Το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής του νομού μας, Παναγής Καππάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικόλας Βαλλιανάτος. Την εικόνα συνόδευσε σε όλη την διαδρομή η Φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου “Διονύσης Λαυράγκας”. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές φέτος ο κόσμος ήταν αισθητά λιγότερος.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed