Οι χορωδίες των Αγαθάγγελου Γεωργακάτου και Νικολάου Βάλσαμου θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους το πανηγύρι του Προστάτη μας Αγίου Γερασίμου

Μια καινούρια παράδοση φαίνεται να δημιουργείται στα μουσικά εκκλησιαστικά δρώμενα των εορτών του Αγίου μας με πρωτοβουλία των ίδιων των μαέστρων των εκκλησιαστικών χορωδιών της Κεφαλονιάς.
Είναι γνωστό σε όλους τους Κεφαλονίτες ότι τα τελευταία 35 χρόνια η παράδοση θέλει τη γνωστή εκκλησιαστική Κεφαλληνιακή Χορωδία που έχει έδρα το Αργοστόλι, υπό την καθοδήγηση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου να αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τις ψαλτικές υποχρεώσεις των ακολουθιών της παραμονής και της ημέρας της εορτής του μοναστηριού του Αγίου Γερασίμου. Στον φετινό εορτασμό, ύστερα από κοινή πρωτοβουλία των δύο μαέστρων, θα συμμετέχει και η εκκλησιαστική χορωδία του Ληξουρίου υπό την καθοδήγηση του Νικόλαου Βάλσαμου. Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του πανηγυριού του μοναστηριού των τελευταίων 60 και πλέον χρόνων, Ληξούρι και Αργοστόλι θα ενώσουν τις χορωδιακές τους δυνάμεις προκειμένου τη σημαντική αυτή ημέρα για το νησί μας, οι επισκέπτες προσκυνητές, αλλά και οι Κεφαλλήνες απανταχού της γης που παρακολουθούν τις ακολουθίες μέσω διαδικτύου, να απολαμβάνουν το Κεφαλληνιακό ψαλτικό ιδίωμα στην κατά το δυνατόν αρτιότερη εκδοχή του στις μέρες μας. Ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος δέχθηκε με μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και αισιοδοξία αυτή την κοινή προσπάθεια των δύο αρχηγών των εκκλησιαστικών χορωδιών του Αργοστολίου και του Ληξουρίου.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed