Απίστευτη τραγωδία στην Αίγυπτο, παραμονή της Παναγίας εκδηλώθηκε φωτιά σε χριστιανικό Ναό που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 41 ανθρώπους

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η συγκέντρωση πιστών σε εκκλησία στην πόλη της Γκίζας, στην Αίγυπτο, το πρωί της Κυριακής 14 Αυγούστου, καθώς μια φωτιά που ξέσπασε στο εσωτερικό του χώρου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 41 ανθρώπους, ενώ στάθηκε ως αφορμή για να τραυματιστούν τουλάχιστον άλλοι 55.
Σύμφωνα με δύο πηγές ασφαλείας, που μίλησαν στο Reuters, η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα την ώρα που 5.000 Χριστιανοί Κόπτες ήταν συγκεντρωμένοι στην εκκλησία Αμπού Σιφίν, στη συνοικία Ιμπάμπα, με αποτέλεσμα πολλά από τα θύματα να ποδοπατηθούν από τους πιστούς εντός της εκκλησίας από τον πανικό που επικράτησε. «Οι άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στον τρίτο και τέταρτο όροφο, ενώ είδαμε καπνό να βγαίνει από τον δεύτερο όροφο. Όλοι άρχισαν να τρέχουν για να κατέβουν και έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλον», δήλωσε ο Γιασίρ Μουνίρ, ένας από τους πιστούς στην ίδια εκκλησία. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 30 ασθενοφόρα στάλθηκαν στο σημείο για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα Γενικά Νοσοκομεία Imbaba και Agouza. Σύμφωνα με αιγυπτιακά ΜΜΕ, κλιμάκιο της Εισαγγελίας της Βόρειας Γκίζας μετέβη στον τόπο της πυρκαγιάς για να ελέγξει τον χώρο και να ακούσει τις μαρτυρίες των πολιτών. Η Εισαγγελία ανέθεσε στο εγκληματολογικό εργαστήριο να συντάξει έκθεση σχετικά με τις συνθήκες της φωτιάς. Ο Πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι, εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα, αναφέροντας: «Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις του τραγικού δυστυχήματος στην εκκλησία Al Munira στη Γκίζα και έχω δώσει οδηγίες σε όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και ιδρύματα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσουν αμέσως αυτό το περιστατικό και να παράσχουν όλες τις πτυχές της υγειονομικής περίθαλψης στους τραυματίες». «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες όλων των αθώων θυμάτων που συνάντησαν τον Θεό τους κοντά σε έναν από τους οίκους λατρείας του», δήλωσε ο κ. Ελ Σίσι.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed