Δυναμική εμφάνιση της παράταξης του Νίκου Ανουσάκη στο πανηγύρι των Σιμωτάτων, η προεκλογική μάχη ξεκίνησε από τα… άβατα του Θεόφιλου Μιχαλάτου

Ήταν όντως έκπληξη αυτό που έγινε απόψε το βράδυ στα Σιμωτάτα, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουμε συνηθίσει τον Νίκο Ανουσάκη να τρέχει στα πανηγύρια ή αν το έκανε σίγουρα δεν ήταν ο πρωταγωνιστής της βραδιάς.
Φαίνεται όμως πως από απόψε άλλαξαν τα πράγματα και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δήμος Αργοστολίου Παρόν και Μέλλον” έθεσε τον θεμέλιο λίθο της έναρξης της προεκλογικής του καμπάνιας και μάλιστα σε έναν χώρο που παλαιότερο περνούσε, αλλά δεν σταματούσε. Η αποψινή του παρουσία στα Σιμωτάτα δείχνει πως τα… ψέματα τελείωσαν, αρχίζουν τα… ωραία της προεκλογικής περιόδου. Ο Νίκος Ανουσάκης έδωσε το παρόν με κλιμάκιο της παράταξής του. Μαζί του ήταν ο πρώην Αντιδήμαρχος Λειβαθούς Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, ο κεφαλονίτης δικηγορος Αθηνών Σπύρος Ράνος, ο πρώην Λιμενάρχης Γιώργος Καλιτσουνάκης, το μέλος του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς-Ιθάκης Μενέλαος Τουμαζάτος, ο πρώην πρέοδρος του Συλλόγου, Μιχάλης Μαρκάτος, ο τοπικός σύμβουλος Βαλεριάνου Άθως Χιόνης, οι δικηγόροι Μέμη Θεοδωρακάτου και Αλεξάνδρα Αποστολάτου, η τεχνολόγος Κατερίνα Γαλιατσάτου, η φιλόλογος Μαρίνα Μηνιάτη κ.α. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στα Σιμωτάτα είχε συνομιλίες με πολύ κόσμο, χωρίς όμως να πλησιάσει τα τραπέζια που βρισκόταν οι δύο Αντιδήμαρχοι του Θεόφιλου Μιχαλάτου (κάθονταν ξεχωριστά) Κρυσταλία Μιχαλάτου και Διονύσης Μινέτος.
Σε εγκάρδιο τόνο ήταν η περίπου δέκα λεπτών συνομιλία του με το μέλος της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” και πρώην Αντιδήμαρχο, Ηλία Κουρκουμέλη, αλλά και με τον Δημοτικό Σύμβουλο της “Ισχυρής Κεφαλονιάς”, Γιάννη Λυκούδη. Ο Νίκος Ανουσάκης έδωσε πολιτικό στίγμα στις λίγες δήλωσεις που καταφέραμε να του πάρουμε λέγοντάς μας τα εξής: «Είμαστε ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές. Η Εικοσιμία είναι μια περιοχή που θεωρείται εκλογικό άντρο του Θεόφιλου Μιχαλάτου, αλλά εμείς δεν αναγνωρίζουμε εκλογικά “άβατα” και θεωρούμε ότι και αυτή η περιοχή πρέπει να ανασάνει πολιτικά. Τον νυν Δήμαρχο Αργοστολίου τον περιμένουν εκπλήξεις ακόμα και στα Μουσάτα, Βλαχάτα και Σιμωτάτα που τα θεωρεί ιδιοκτησία του. Η μάχη θα είναι σκληρή, αφού έχουμε εμπειρία από ξηλώματα ιδιοτύπων καθεστώτων. Τα υπόλοιπα στην πορεία…». Ο κ. Ανουσάκης έμεινε μέχρι αργά στο πανηγύρι κάνοντας νέα αρχή στην πολιτική του καριέρα με σχέσεις και συναντήσεις που ενδεχομένως θα του φανούν χρήσιμες σε λίγο καιρό.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed