«Βούλιαξαν» τα Ομαλά, παρουσία τριών Αρχιερέων και χιλιάδων κόσμου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεράσιμο και η Λειτανία του Σκηνώματός Του

Τέτοιος κόσμος είχε πολλά χρόνια να εμφανιστεί σήμερα στο πανηγύρι του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά. Χιλιάδες προσκυνητές, Κεφαλλονίτες και ξένοι, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και προσευχήθηκαν στη Χάρη Του.
Παρουσία τριών Μητροπολιτών και δεκάδων ιερέων και διακόνων η Μονή του Αγίου Γερασίμου σήμερα έζησε τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος και ακόμη περισσότερες. Χρειάστηκε σχεδόν μία ώρα για να πάει το Σκήνωμα του Αγίου από την εκκλησία στον πλάτανο και να επιστρέψει σε αυτήν. Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που ξάπλωσαν στο οδόστρωμα για να περάσει από πάνω τους ο Άγιος παίρνοντας την ευλογία του. Της Θείας Λειτουργίας χοροστάστησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και τον πλαισίωσαν ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Επίσκοπος Αμορίου κ.κ. Νικηφόρος και ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος. Οι χορωδίες ήταν δύο, όπως και στον χθεσινό Μέγα Εσπερινό, του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου και του Νικολάου Βάλσαμου. Για ακόμη μια φορά το παρόν έδωσαν δεκάδες επίσημοι. Η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα, ο Βουλευτής μας, Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, υποψήφιοι Βουλευτές, όπως ο Νικόλας Φαραντούρης, ο Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Ναπολέων Μαραβέγιας και οι Σπύρος και Θεόδωρος Γαλιατσάτος, καθώς ακόμη Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Εκεί ήταν ακόμη ο Διευθυντής της Αστυνομίας, ο Λιμενάρχης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής. Το Σκήνωμα του Αγίου συνόδευσαν μέχρι τον πλάτανο η Φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου και η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου. Παρά τον πολύ κόσμο και την είδηση προ ημερών ότι η Αστυνομία θα λείπει από τον Άγιο, οι αστυνομικοί ήταν εκεί, εντός και εκτός του Ναού και με σύνεση επέβαλλαν την τάξη έτσι ώστε όλα να κυλήσουν με τον καλύτερο τρόπο και με λιγότερες γκρίνιες. Χρόνια πολλά σε όλους τους Κεφαλλήνες εντός και εκτός νησιού, ο Άγιος να προστατεύει την νήσο Του.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed