Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Γερασίμου με την περιφορά της εικόνας του Προστάτη μας στους δρόμους του Αργοστολίου

Χοροστατούντος του Επισκόπου Αμορίου κ.κ. Νικηφόρου τελέστηκε στην Μητρόπολη Αργοστολίου Παράκληση στον Άγιο Γεράσιμο και στη συνέχεια η εικόνα του Αγίου πέρασε από τους δρόμους της πόλης και κατέληξε στην πλατεία Βαλλιάνου.
Στην Παράκληση έλαβε μέρος και ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, με τους δύο Αρχιερείς, μαζί με αρκετούς Ιερείς έφτασαν στην κεντρική πλατεία. Εκεί εψάλη αίτηση υπέρ υγείας για όλους τους συμπατριώτες μας και κυρίως για αυτούς που ζουν εκτός νησιού. Την πομπή συνόδευσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου “Διονύσης Λαυράγκας”. Από τους επισήμους το παρών έδωσαν η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα, ο Βουλευτής μας, Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής και ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος. Εκεί ήταν επίσης εκπρόσωποι από τα τρία Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική). Αύριο θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός στο Σπήλαιο του Αγίου στη Λάσση, ενώ την επόμενη Τρίτη στις 23 Αυγούστου, στην Απόδοση της Εορτής του Αγίου θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στα Ομαλά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed