Επιτυχημένη η 1η αυγουστιατική γιορτή χορού στα Καμιναράτα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η αυγουστιατική γιορτή χορού στα Καμιναράτα στο γήπεδο, την 17η Αυγούστου, στην περιοχή της Αετόστασης, με έκθεση παραδοσιακών προϊόντων.
Ήταν μια συνδιοργανωση της Π.Ι.Ν. -Π.Ε. Κεφαλληνίας και του Δήμου Ληξουρίου. Στην επιτυχημένη έκβασή της βοήθησαν και οι χορηγοί : Φώτο -Γρηγόρης, Super Market Ευαγγελάτος Διονύσης, Αρτοποιείο Οικογένείας Γαλιατσάτου Μαρίας, Οινομαγειρέματα Σταθάτος, και Ηλεκτρολογικές εργασίες Μαρούλης Γ. Θεοδόσης. Η κοινοπραξία των Ferry Boat Ληξούρι- Αργοστόλι για μια ακόμη φορά κοντά μας, καθώς το 18μελές χορευτικό συγκρότημα των Φαρακλάτων μετακινήθηκε με το mini bus τους εντελώς δωρεάν. Συμμετείχαν, εκτός από το χορευτικό τμήμα του Π.Σ. Καμιναράτων ¨ο Αετός¨, ο Πολιτιστικός Σύλλογός Χωροπούλας, και ο Πολιτιστικός Συλλογός Φαρακλάτων Παναί Ιστράτι Κυκλώπεια Τείχη. Την έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε η παρουσία του δεξιοτέχνη οργανοπαίκτη του ποιμενικού οργάνου Σκορτσάμπουνο κ. Χαράλαμπου Κακαρούμπα . Ο κ. Κακαρούμπας αφού μας είπε τις πιο σημαντικές πληροφορίες για το Σκορτσάμπουνο, που μας ταξίδεψε μελωδικά σε άλλες επόχες! Το πλήθος δικαιωματικά τον αποθέωσε! Την μουσική της βραδιάς ανέλαβε το 5μελές μουσικό συγκρότημα του Monte Nero.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης , ο Π.Σ. Αετός τίμησε τρεις ανθρώπους με ηγετικό ρόλο – χοροδιδάσκαλους για την ευγενική και πολύτιμη προσφορά τους στη διατήρηση της χορευτικής παράδοσης των Καμιναράτων από την δεκαετία του 1960 μέχρι και την δεκαετία του 2000. Τα τρία αυτά τιμώμενα πρόσωπα ήταν, ο αείμνηστος Ευάγγελος Φανός του Σταύρου, ο Γαλιατσάτος Χαράλαμπος του Ευσταθίου και η Διονυσάτου Μαρία του Αγγέλου. Επίσης δόθηκε Αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής στους αντιπροσώπους των Συλλόγων και ανθοδέσμη σε όλους τους χοροδιδάσκαλούς. Ευχαριστούμε ένθερμα για την ανιδιοτελή βοήθεια και στήριξη, πέρα από τα μέλη του Δ.Σ. του Αετού, τον πρόεδρο μας Ρηγάτο Χαράλαμπό, τον Γαλιατσάτο Παναγή του Ευαγγέλου και τον Σύλλογο Απανταχού Καμιναρατων Ο Προφήτης Ηλίας και ιδιαιτέρως τον πρόεδρό του κ. Ηλία Γαλιατσάτο για την εξ ολοκλήρου ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης μας.
Την εκδήλωση εκτός από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σταθάτο Διονύσιο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ρηγάτο Μπάμπη χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Κατσιβέλης Γεώργιος. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν η αντιπρόεδρος του Π.Σ. Αετού κα Μαρούλη Γεωργία. Τέλος, η παρουσία του κ. Γαλιατσάτου Δημοσθένη του Ευαγγέλου με το γαϊδουράκι του, αποτέλεσε, μια ευχάριστη έκπληξη για μικρούς και μεγάλους και μας ταξίδεψε σε άλλες εποχές πιο ζεστές, πιο ξένοιαστες και πιο νοσταλγικές για τους πιο μεγάλους. Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και το πλήθος του απλού κόσμου που μας τίμησε με την παρουσία του. Ήταν ένας στόχος που με την βοήθεια των Φορέων και του κόσμου, μετά από περίπου 5 χρόνια, έγινε γεγονός και σίγουρα, προσδοκούμε και ευελπιστούμε να γίνει ένας Καθιερωμένος Καλοκαιρινός Θεσμός!

Πολιτιστικός Σύλλογος «Αετός Καμιναράτων»

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed