Εβδομάδα Γαλλικού κινηματογράφου στο Αργοστόλι

Ο Δήμος Αργοστολίου σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο & την επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας καΣιναγκρά , στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, από την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022, στην Πλατεία Καμπάνας στο Αργοστόλι στις 8.30μμ, θα παρουσιάσουν την «Εβδομάδα Γαλλικού κινηματογράφου».
Οι ταινίες που θα προβληθούν θα είναι οι εξής:
2/9/2022 – Rouge -Farid Bentoumi: Η Nour προσλαμβάνεται ως νοσοκόμα στο εργοστάσιο όπου εργάζεται ο συνδικαλιστής πατέρας της. Παράλληλα μια δημοσιογράφος ερευνά τη διαχείριση των αποβλήτων. Οι δυο γυναίκες σταδιακά ανακαλύπτουν πως το εργοστάσιο κρύβει πολλά μυστικά. Ανάμεσα σε ψέματα για τις απορρίψεις ρύπων, παραποιημένα ιατρικά αρχεία και κρυφά ατυχήματα, η Nour θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της σιωπής και της προδοσίας του πατέρα της για να λάμψει η αλήθεια.
3/9/2022 – Tokyo Shaking -Olivier Peyon: Μάρτιος 2011, ένας τρομερός σεισμός και ένα τσουνάμι πλήττουν το Τόκυο και προκαλούν την καταστροφή της Φουκουσίμα. Η Alexandra, αποσπασμένη σε μια γαλλική τράπεζα στο Τόκυο, αντιμετωπίζει αυτή την πυρηνική κρίση. Διχασμένη ανάμεσα στις διαταγές της εργοδοσίας της και την ανάγκη να προστατεύσει την οικογένειά της, η Alexandra προσπαθεί να ισσοροπήσει ανάμεσα στα δύο και θα βρεθεί, σχεδόν άθελά της, να υπερασπίζεται μια κάποια έννοια τιμής και αξιοπιστίας.
4/9/2022 – La Traversée- Florence Miailhe: Ένα λεηλατημένο χωριό, μια οικογένεια σε φυγή και δύο παιδιά που χάνονται στο δρόμο της εξορίας… Η Kyona και ο Adriel προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτούς που τους κυνηγούν για να φτάσουν σε μια χώρα με πιο επιεικές καθεστώς. Κατά τη διάρκεια του μυητικού ταξιδιού τους, από την παιδική ηλικία στην εφηβεία, θα περάσουν από πολλές δοκιμασίες, φανταστικές και πραγματικές, για να φτάσουν στον προορισμό τους.
5/9/2022- Sous le Ciel D’ Alice -Chloé Mazlo: Τη δεκαετία του ’50, η νεαρή Alice εγκαταλείπει την Ελβετία για τον ηλιόλουστο και πληθωρικό Λίβανο. Εκεί ερωτεύεται τον Joseph, έναν ραδιούργο αστροφυσικό που ονειρεύεται να στείλει τον πρώτο Λιβανέζο στο διάστημα. Η Alice βρίσκει γρήγορα τη θέση της στην οικογένειά του. Αλλά μετά από μερικά ανέμελα χρόνια, ο εμφύλιος πόλεμος εισβάλλει στον παράδεισό τους…
6/9/2022- Ibrahim -Samir Guesmi: Η ζωή του νεαρού Ibrahim μοιράζεται ανάμεσα στον πατέρα του, Ahmed – έναν σοβαρό και συγκρατημένο υπάλληλο στο μπιστρό Royal Opéra – και τον φίλο του Achille – μεγαλύτερός του και ειδικός στα “μπλεξίματα”. Το όνειρο του Ahmed να ανακτήσει την αξιοπρέπειά του θα καταρρεύσει όταν αναγκάζεται να εξοφλήσει το λογαριασμό για μια αποτυχημένη κλοπή που διέπραξε ο γιος του. Οι σχέσεις γίνονται τεταμένες και ο Ibrahim αποφασίζει να πάρει κάθε ρίσκο για να επανορθώσει…
Στις ταινίες θα υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Αργοστολίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed