Σπύρος Παγώνης: «Το τελευταίο αντίο στον Παναγή Πουσναρά»

Αγαπημένε φίλε και σύντροφε Παναγή, αυτή τη δύσκολη στιγμή τα όποια λόγια και να πούμε είναι λίγα… Ίσως φτάνουν μόνο για δηλώσουν την θλίψη και την οδύνη που μας κατέχει για τον πρόωρο χαμό σου.
Όσοι σε γνωρίσαμε όλα τούτα τα χρόνια ξέρουμε πολύ καλά το κενό που αφήνεις πίσω σου. Κενό δυσαναπλήρωτο . Η παρουσία σου και η δράση σου αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα σου στην τοπική κοινωνία της Λειβαθούς και της Κεφαλονιάς. Στάθηκες όρθιος σε εποχές δύσκολες. Έδινες καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης για να στηρίξεις την οικογένεια σου, για να εξασφαλίσεις τα προς το ζην και παράλληλα ήσουν παρών στα μικρά και μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας μας. Υπήρξες μάχιμο και δυναμικό στέλεχος του Προοδευτικού και Αριστερού κινήματος από εκείνες τις πολύ δύσκολες εποχές που βίωσε η πατρίδα μας μέχρι και σήμερα που σε αποχαιρετούμε. Έδωσες την δική σου μάχη, μαζί με πολλούς άλλους συντρόφους και φίλους για μια άλλη Πατρίδα. Για μια Ελλάδα της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης. Για μια Ελλάδα που ο απλός πολίτης ,ο εργαζόμενος θα έχει την δυνατότητα να ζει με αξιοπρέπεια.
Εγώ σε γνώρισα το 1989, εκεί… στις πρώτες προσπάθειες να υπάρξει η κοινή πορεία των δυνάμεων της Αριστεράς και της Προόδου, γιατί έβλεπες ότι το προοδευτικό κίνημα είχε ανάγκη μια ενωμένη και δυνατή Αριστερά που να επικαθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για προοδευτικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Υπήρξες κορυφαίο στέλεχος του τότε Συνασπισμού της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, ως γραμματέας της Ο.Μ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ και ως μέλους της Ν.Ε ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ και άφησες έντονο το σημάδι σου στην πορεία και την εδραίωση του πολιτικού μας χώρου σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Υπήρξες μάχιμο και δυναμικό στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως Δημοτικός Σύμβουλος αλλά και ως Αντιδήμαρχος Λειβαθους. Αγωνιστικές για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου σου και η πρόσφορα σου υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική. Όλα αυτά και πολλά άλλα αφήνουν έντονο το σημάδι σου στη μικρή μας κοινωνία. Δεν πέρασες απλώς από τη ζωή ετούτη. Έδρασες!! Πάτησες δυνατά και τα βήματα σου αφήκανε έντονο το αποτύπωμα τους.
Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ…
ΘΑ ΣΕ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ….
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ-ΠΑΓΩΝΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed